Geef je huis een subtiele make-over

 

Ga je voor frake gevelbekleding of wil je gewoon een nieuwe kleur op de muur? Soms is je huis gewoon toe aan een andere look. Dit kan heel simpel zijn, maar kan ook wat uitgebreider zijn. Het is maar afhankelijk van hoeveel er nodig is en wat je precies wil. Zo kan een wisseling in het interieur soms genoeg zijn. Lees hier meer hoe je je huis een make-over geeft met simpele aanpassingen.

Likje verf

Heb je het gevoel dat je niet voor de juiste kleur hebt gekozen of heb je gewoon een witte muur die je wat wil opfleuren? Met een likje verf kan je een groot verschil maken. Zelfs als je witte muur een extra laagje witte verf krijgt ziet hij er al frisser uit dan voorheen. Wil je een geheel nieuwe kleur? Ga dan voor een kleur die past bij je interieur, misschien wil je iets totaal anders dan dat je nu hebt. Koop een pot verf en begin gewoon, als je het niks vindt kun je het altijd weer een andere kleur verven. Haal eventueel samples om de kleuren te testen.

Interieur

De meubels in huis hebben veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte. Zo kan een te vol huis er een stuk kleiner uitzien dan dat het daadwerkelijk is. Ook kunnen oude en versleten meubels een heel verschil maken. Soms ben je gewoon toe aan nieuw meubilair omdat je smaak veranderd of omdat iets aan vervanging toe is. Als je niet per se nieuwe meubelen wil kun je ze ook een opfrisbeurt geven, van kleur veranderen of simpelweg op een andere plek zetten. Wist je dat een bank jarenlang mee kan gaan en je deze gewoon opnieuw kan laten bekleden zodra hij kapot is? 

Buiten

Je kunt kiezen voor een nieuwe gevelbekleding of voor een nieuw dak. Het is belangrijk om de buitenkant van je huis niet te vergeten, dit heeft namelijk ook veel invloed op de uitstraling van de woning. Denk ook eens aan de tuin of je balkon en de voordeur. Dit zijn toch elementen die je elke dag ziet. 

Conclusie

Een likje verf, nieuwe gevelbekleding of gewoon even schuiven met je meubels. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, of gewoon simpel houden. Soms zijn subtiele wijzigingen al heel effectief, minimale inspanning met veel resultaat. Vergeet niet de buitenkant van je woning, die is ook belangrijk.

 

Anderen lazen ook

Andere blogs