Dompelpompen bestellen voor verschillende toepassingen

Je wilt er nog niet aan denken, maar de zomer loopt nu toch echt op z'n einde. Het is dus tijd om de buitenboel weer op orde te brengen voor de herfst en de winter. De zomervakantie is sowieso weer klaar en dus kun je er wel op rekenen dat het zwembad in de tuin opgeruimd kan worden. Maar waar ga je met al dat water naartoe? Je kunt daarvoor het best dompelpompen bestellen. Als hovenier kun je op die manier je klanten van dienst zijn als je er toch bent kun je direct de rest van de tuin ook winterklaar maken. Je hebt verschillende dompelpompen voor verschillende toepassingen. Je moet dus wel de juiste dompelpompen bestellen voor de juiste klus.

Welke dompelpompen bestellen voor welke klus?

Voor het leegpompen van een zwembad kun je dompelpompen bestellen die speciaal geschikt zijn voor het pompen van schoon water. Moet jij, als hovenier, een vijver dempen? Dan kun je het best dompelpompen bestellen die geschikt zijn voor het pompen van "grijs" water. Dat is water dat niet ernstig vervuild is, maar ook niet helemaal schoon. Ben je aannemer en heb je de opdracht om een sepictank leeg te maken? Dan kun je niet zonder vuilwater dompelpomp. Deze is speciaal geschikt voor het pompen van ernstig vervuild water.

Een dompelpomp gebruiken scheelt je veel tijd en energie

Dankzij een dompelpomp hoef je niet te lopen scheppen en emmers met water te verplaatsen. Je kunt dompelpompen bestellen en deze aansluiten op een slang. Deze slang kun je laten lopen zoals jij dat wilt. Het leegpompen van een zwembad of vijver kun je zo gemakkelijk doen en je laat het water gewoon via de put weglopen. Dat is iets anders wanneer het gaat om ernstig vervuild water. Daarvoor zijn, gelukkig, andere oplossingen beschikbaar. Een dompelpomp werkt niet alleen als deze volledig onder water staat, zo'n pomp weet ook raad met een klein laagje water.

Snel weer verder met de volgende klus

Sterker nog, terwijl de dompelpomp het zwembad of de vijver van je klant aan het leegpompen is, kun jij alvast beginnen met het winterklaar maken van de rest van de tuin. Die dompelpomp doet z'n werk zelf. Daar hoef jij echt niet continu naast te staan. Het is wel verstandig om in de buurt te blijven, gewoon voor het geval dat. Maar je bent ook in de buurt als jij alvast gaat snoeien en het gras nog een keer maait.

Anderen lazen ook

Andere blogs