Waarom kiezen voor een vakantie in eigen land?

Tegenwoordig moet alles maar meer en groter. Iedereen moet de nieuwste telefoon hebben. Er moet een mooiere auto op de oprit staan dan de buurman heeft en het gras in jouw tuin moet altijd groener zijn dan aan de overkant. Erg zonde, want dit stelt je niet meer in staat te genieten van wat je al hebt. Je moet weer terug naar de basis, kijken naar wat je om je heen hebt. Zo leer je waarderen wat je al hebt en te kijken naar het moois in de kleine dingen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door op vakantie te gaan in je eigen land. Nederland; het meest platte land ter wereld, bekend van de kaas en klompen, volgens toeristen slechts bestaande uit Amsterdam en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We vertellen je waarom je in Nederland op vakantie moeten gaan, dit is niet moeilijk. Na het lezen van deze blog ben je hoe dan ook overtuigd!

Natuur

Wat de meeste mensen niet weten is dat Nederland prachtige natuur heeft. Er is zoveel moois te vinden op een steenworp afstand. De natuur is erg goed voor ieder mens, het stelt je in staat terug te keren naar de kern. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar kamperen Zeeland. Nee, je gaat geen orka’s of orang oetans spotten maar je zit wel vlakbij het strand en mooie bossen. Je kunt hier lekker tot rust komen en eens goed ontspannen. Daarnaast is het een stuk minder druk en toeristisch in vergelijking met de stranden aan de Costa Brava en Zuid-Frankrijk. 

Goedkoop

Daarnaast is het lekker goedkoop. In Nederland zul je een hoop vinden dat vele malen goedkoper is dan een vakantiebestemming in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk, Mexico en Portugal. Een Friesland camping stelt je in staat precies alles te doen wat je wil, maar dan tegen een zachter tarief. Daarnaast ben je geen geld kwijt aan dure vliegtickets of de liters benzine die je moet gebruiken om op je vakantiebestemming te komen als je naar het buitenland wil met de auto. 

Barrières

Als je in het buitenland op vakantie bent, loop je vaak tegen barrières aan. Je kinderen kunnen niet communiceren met andere kinderen, jij weet niet hoe je ‘vier afbakbroodjes alsjeblieft’ zegt in de supermarkt, de bakker sluit op onregelmatige tijden en ga zo maar door. Erg moeilijk allemaal, in Nederland heb je hier geen last van.

 

Anderen lazen ook

Andere blogs