5 stappen om je thuiskantoor in te richten

Nu veel mensen tegenwoordig vanuit huis werken, is het belangrijk om te zorgen voor een fijne en functionele thuiswerkplek. Maar hoe richt je een thuiskantoor het beste in? Met deze vijf stappen tover je de logeerkamer in een handomdraai om tot een comfortabel thuiskantoor. Denk aan een ergonomisch bureau, maar ook aan het creëren van veiligheid in en om huis zodat je zeker weet dat je spullen veilig zijn.

1. Kies de juiste ruimte

Het beste richt je je thuiskantoor in een ruimte in die niet door anderen wordt gebruikt en die je af kan sluiten, zodat je in alle rust aan het werk kunt gaan. Een ideale kamer is bijvoorbeeld de logeerkamer of de zolderkamer. Kijk ook of er voldoende daglicht in de ruimte is of dat er extra lampen moeten worden toegevoegd.

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Staan jouw laptop en andere apparatuur hier goed beveiligd? Als je hier niet zeker van bent, is het aan te raden om een abonnement op woondiensten af te sluiten zoals een alarmsysteem van Univé. Daarmee is je werkruimte gemakkelijk beschermd tegen ongewenste indringers.

2. Zorg voor een ergonomisch bureau

Wanneer je veel achter de computer of laptop werkt, is het belangrijk dat je een goed bureau hebt. Kies voor een ergonomisch bureau die je in hoogte kunt verstellen zodat hij perfect is afgestemd op jouw lichaam. Maak het geheel af met een ergonomische bureaustoel, die jouw rug en schouders goede ondersteuning biedt. Zo voorkom je blessures die door een slechte werkhouding ontstaan.

3. Ruim het netjes op

Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust in je hoofd. Dit geldt ook voor je thuiskantoor. Zorg er daarom voor dat je aan het eind van de werkdag jouw bureau netjes achterlaat. Ruim de spullen op een vaste plek op en organiseer jouw papierwerk. Maak er een gewoonte van om kopjes en borden gelijk mee naar de keuken te nemen als je klaar bent met werken.

4. Voeg inspiratie toe

Als extra motivatie voor je werkzaamheden kan het handig zijn om wat inspiratie aan de muur te hangen. Denk hierbij aan een agenda of contentplanner waarop je de weekplanning overzichtelijk bij kunt houden. Maar ook een visionboard, waar je de doelen waar je naartoe werkt op kunt weergeven, kan heel positief werken. Of gewoon een mooie quote van een persoon die jou inspireert!

5. Fleur de boel op

Ook op je thuiswerkplek mag je de boel best opfleuren. Zet een verse bos bloemen neer op je bureau of plaats verschillende kamerplanten in de kamer. Door de aanwezigheid van deze planten voelt de ruimte een stuk natuurlijker en vrolijker aan. Op deze manier wordt thuiswerken extra aangenaam en heb je alle focus en inspiratie om hard aan het werk te gaan!

Anderen lazen ook

Andere blogs