Wanneer crypto verkopen? Dat is moeilijk te bepalen!

Zelfs voor ervaren handelaars in cryptocurrency is het moeilijk te bepalen wanneer crypto verkopen het best kan. Gok je erop dat de koers verder stijgt? Gok je erop dat de koers weer gaat stijgen na een flinke daling? Of neem je je verlies en ga je door met je leven? Wanneer crypto verkopen is en blijft dus een moeilijk vraagstuk. Het is ook nog eens een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat ieder mens anders is en dat de één het geld eigenlijk niet kan missen en de ander wel. Het is daarom wel heel verstandig om je, voor je begint met de handel in crypto, goed te laten informeren. Zo kan bijvoorbeeld de Ethereum verwachting 2022 van doorslaggevend belang zijn. Of juist niet.

Wanneer crypto verkopen is afhankelijk van je plan

Het investeren in crypto, welke crypto dan ook, kan niet voor een paar centen. Je zult er altijd een flink bedrag tegenover moeten zetten. Dit doe je natuurlijk niet zomaar, hiervoor heb je van te voren een compleet plan uitgedacht. Zo weet je precies wat je instappunt is en wanneer crypto verkopen belangrijk is. Zoals gezegd is dit voor iedereen weer anders. Heb jij geld bij elkaar moeten schrapen om te kunnen investeren of had je al een flink gevulde bankrekening?

Kies zelf je verkoopmoment

Dit kun je zelfs automatisch laten gebeuren. Het voor- en nadeel tegelijk van de handel in crypto is dat dit 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaat. En in die tijd wil jij niet alleen maar naar je scherm zitten staren. Je wilt ook werken, slapen, sporten, eten, noem maar op. Het kan dus heel verstandig zijn om een automatische verkoop in te stellen wanneer een bepaald doel is bereikt. Heb je je zinnen gezet op 20% winst? Dan zal de automatische verkoop geschieden op het moment dat dat bereikt is.

Volg je eigen plan

Zie je dat jouw crypto enorm aan het stijgen is? Dan kan het heel verleidelijk zijn om nog éven, een maand of twee, te wachten met de verkoop. Maar er is helemaal niet gezegd dat die munt maar blijft stijgen. Wanneer crypto verkopen is daarom zo moeilijk te bepalen. Het heeft ook te maken met The Fear Of Missing Out. Je wilt niet slechter presteren dan een ander. Wanneer je crypto verkoopt op een flinke plus, dan heb je het altijd goed gedaan. Hoe sterk de koers ook blijft stijgen!

Anderen lazen ook

Andere blogs