Stedentrip Dublin

In tijden van Corona is reizegen vaak lastiger dan we gewend zijn. PCR testen, vaccinatiebewijzen, quarantaineplichten en ga zo maar door. Misschien ben je normaal gewend om verre reizen te maken naar andere continenten, maar in de huidige situatie is het toch nodig om te kijken naar andere opties om toch te kunnen blijven reizen. Daarom is het handigst om lekker binnen de EU te blijven. Binnen de EU geldt jouw corona certificaat sowieso en zijn de regels op elkaar afgestemd. Daarom is de Europese Unie momenteel toch echt de beste optie. In dit blog nemen we je mee op een Stedentrip Dublin , de hoofdstad van Ierland. Wat is er te doen en hoe kom je er? Je leest het hieronder!

Vervoer

Aangezien Ierland een eiland is in de Atlantische oceaan, is het knap lastig om er te komen per auto. Het is mogelijk, maar dit betekent dat je eerst de trein of boot naar Engeland moet nemen, en vervolgens nogmaals met de boot naar Ierland. Daarom is vliegen een veel makkelijkere optie. En geluk voor jou, want vanaf Schiphol en Eindhoven is Dublin zo ongeveer de goedkoopste locatie om heen te vliegen. Vanaf Eindhoven en Schiphol vliegt Ryanair en AerLingus vliegt enkel van Schiphol. Bang voor vliegen? Het duurt slechts een uurtje om in de Ierse hoofdstad te komen dus je bent er zo vanaf!

Vermaak

Dublin is een prachtige stad met rijke geschiedenis. Uiteraard staat de stad, maar eigenlijk heel het land bekend om haar pubs. Die vind je letterlijk over de hele wereld. Allemaal zullen ze iets gemeen hebben: Guinness van de tap. Daarom is het zeker aan te raden om eens goed te gaan zitten voor een lekkere pint in een van de gezellige pubs. Vaak vind je hier live muziek en dans die je de avond van je leven zullen bezorgen. 

Als je wil weten waar dit zwarte goud (Guinness) gebrouwen wordt, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de fabriek net buiten het centrum. In dit prachtige oude complex vind je alles over het bier en kan je zelfs je eigen pint tappen! 

Als Nederlanders fietsen we er wat op los, maar in Dublin is het zeker mogelijk om dit voort te zetten. Met de Dublin bike kan je voor een paar euro een pas kopen om het hele weekend te fietsen. Zo is het niet nodig om eindeloze wandelingen te maken, maar sjees je op de fiets langs alle prachtige plekken die deze veelzijdige stad je te bieden heeft!

Anderen lazen ook

Andere blogs