Hoe kun je je personeel een blijk van waardering geven?

Als ondernemer ben jij afhankelijk van je personeel. Natuurlijk moet jij uiteindelijk de koers van het bedrijf bepalen, maar zonder personeel kom je er niet. Daarom is het van belang dat jij je best doet om je personeel het gevoel te geven dat zij gewaardeerd worden. Dit is voor sommige ondernemers best lastig. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat een ondernemer eigenlijk altijd bezig is met zijn of haar bedrijf. Dit heeft als resultaat dat er weinig tijd overblijft om te besteden aan het bedenken van het personeel. 

 

Ondanks dat het misschien lastig is om tijd vrij te maken voor het bedanken van je personeel, is het wel van belang dat je dit regelmatig doet. Vooral wanneer je merkt dat mensen echt hart voor de zaak hebben en hun best doen om er het beste van te maken, hebben zij dit verdient. Je moet als ondernemer immers niet vergeten dat je bedrijf zonder personeel waarschijnlijk niet goed zal functioneren. Daarom is het een goed idee om op zoek te gaan naar leuke manieren om je personeel te bedanken. 

Organiseer een leuk personeelsuitje

Het kan erg leuk zijn om met alle personeelsleden een dagje weg te gaan. Wat je dan precies gaat doen, moet je natuurlijk zelf bepalen. Per bedrijf kan het erg verschillen wat voor activiteiten leuk zijn om te doen. Zo is het voor een bedrijf met veel jonge werknemers waarschijnlijk leuker om een activiteit als paintball of lasergamen te gaan doen, terwijl oudere werknemers waarschijnlijk meer kunnen genieten van een avondje bowlen of het doen van een escaperoom. Vaak worden dit soort activiteiten gecombineerd met een leuk diner in een restaurant. Als eigenaar van het bedrijf, is het wel zo leuk om tijdens dit diner een woord van dank uit te spreken naar je werknemers. Je kunt immers niet vaak genoeg zeggen hoe zeer je hen waardeert. 

Geef je personeelsleden een leuk geschenk

Niet iedereen vindt het leuk om met alle werknemers van een bedrijf een uitje te maken. Als je hier zelf niet zo’n fan van bent, kun je je personeel ook op een andere manier bedanken. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om op zoek te gaan naar goede relatiegeschenken voor je werknemers. Er zijn veel verschillende geschenken personeel die je dan kunt geven. Zo zijn er ondernemers die een cadeau geven dat toepasselijk is op het werk dat ze doen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Zo kan het ook leuk zijn om iets lekkers te geven zodat je zeker weet dat iedereen heeft genoten van jouw geschenk. 

Anderen lazen ook

Andere blogs