Groene zakelijke energie is de trend van de toekomst

Kijken we naar de ontwikkeling van energie dan zien we dat steeds meer mensen voor groene stroom kiezen. Dat is niet zo vreemd met oog op duurzaamheid, een onderwerp dat veel mensen in en buiten Nederland alsmaar belangrijker vinden. Ook binnen de Nederlandse bedrijven zien we deze trend terug – ondernemers kiezen steeds vaker voor het vergroenen van hun bedrijf. Hoe kan dat beter dan door te starten met de overstap op groene energie zakelijk? Er zijn heel wat voordelen te ontdekken aan groene stroom. In dit artikel lees je waarom groene zakelijke energie zo voordelig is voor de wereld en voor je portemonnee.

Wereld redden met overstap op groene stroom

Een van de grootste redenen om over te stappen op groene zakelijke energie is omdat je op die manier een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Zoals je misschien wel weet is CO2 ontzettend schadelijk voor het milieu. Des te minder CO2 er vrijkomt, des te beter. Daarnaast is het interessant om te kijken naar de energiebron van beide vormen van energie. Bij grijze energie wordt er al jaren geput uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene energie wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de zee en de wind. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en kunnen dus voor altijd worden gebruikt. Ook dat is veel beter voor het behoud van de aarde.

Groene energie is zelf op te wekken

Wat groene stroom ook uniek maakt in vergelijking met grijze energie is het feit dat je groene energie zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet en precies daarom is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden van groene energie. Het enige dat je nodig hebt is een dak met een gunstige ligging en een paar zonnepanelen. Hoeveel panelen je nodig hebt hangt af van jouw jaarlijkse energieverbruik. Op basis daarvan wordt een totaalprijs bepaald. Misschien valt deze prijs je mee of wellicht juist tegen; feit is dat zonnepanelen het een en ander kosten. Hierbij moet je echter wel weten dat je die kosten er na enkele jaren al uit hebt. Je maakt namelijk al die tijd gebruik van gratis zakelijke energie. In verhouding ben je uiteindelijk dus goedkoper uit, omdat je vervolgens geen geld meer kwijt bent aan je zakelijke energie. Dat is toch best bijzonder? Mocht je het geld kunnen missen dan is het dus zeker aan te raden om over te stappen op zakelijke zonnepanelen om de aarde én je portemonnee te helpen.

Zakelijke groene stroom is niet duur

Vind je de overstap op zonnepanelen nog iets te heftig voor nu? Dan kun je natuurlijk als ‘begin’ gewoon voor een groen energiecontract gaan. Het voordeel daarvan is dat zakelijke groene energie allang niet meer zo duur is als je misschien ooit dacht. De laatste jaren zijn er veel energiebedrijven bij gekomen die groene stroom leveren waardoor de prijs lager is komen te liggen. Daarnaast mag je als ondernemer gebruik maken van diverse subsidies en vergoedingen wanneer je energiebesparende maatregelen treft. Of je nu grootzakelijke energie afneemt of een kleinzakelijk contract hebt – verdiep je zeker eens in de mogelijkheden van dergelijke subsidies voor jouw bedrijf. Dat kan je veel geld schelen op je zakelijke energierekening. Natuurlijk is het net als bij grijze stroom aan te raden om altijd te beginnen met zakelijk energie vergelijken om zo de beste energiedeal te scoren. Zo heb je de prijs van je volgende energiecontract ook nog een beetje in de hand. Kortom: er zijn genoeg redenen om over te stappen op groene energie. Als je het niet voor een betere wereld doet, doe het dan in ieder geval voor je eigen kosten.

Anderen lazen ook

Andere blogs