Feestdagen

Pasen, Sinterklaas, kerst, Hemelvaartsdag enz.… Allemaal feestdagen waarbij we ook automatisch vrije dagen krijgen van werk. Maar wordt er tegenwoordig nog wel wat aan deze feestdagen gedaan? Of blijft het bij een lekkere vrije dag? Naarmate we ouder worden, zullen feestdagen zoals Sinterklaas al snel wat verwateren. Maar waarom eigenlijk? Het blijven feestdagen en op feestdagen hoort ook een klein feestje! Voor bepaalde tradities is het juist erg belangrijk dat ze is stand worden gehouden, zodat je dit later aan je eigen kinderen weer kan doorgeven. Het verschilt natuurlijk per huishouden hoeveel je aan elke feestdag doet, maar over het algemeen is het belangrijk dat dit allemaal blijft!

Familie

Feestdagen zijn ook vaak de perfecte mogelijkheid om weer gezellig als familie met zijn allen bij elkaar te komen. Samen genieten van lekker eten, cadeautjes en spelletjes. Maar feestdagen kunnen ook juist een moment zijn om weer even stil te staan bij wat jullie allemaal hebben. Of als er een dierbare is verloren kunnen jullie met zijn allen elkaar steunen om er doorheen te komen. Het grootste gedeelte van Nederland viert alle bovenstaande feestdagen via het Christelijke verhaal. De manier van opvoeding en afkomst heeft hier ook invloed op natuurlijk. Met kerst wordt de geboorte van jezus gevierd en dit wordt in Nederlandse families vaak gevierd met een kerstdiner of kerstbrunch. Samen met de familie of luxe dineren kan natuurlijk ook. Het kinderfeest Sinterklaas wordt meestal gevierd met veel chocoladeletters, snoepgoed en boterletters. En met Pasen staan de paaseitjes en paashazen natuurlijk centraal. Maar volgens het christelijke feest vieren we de wederopstanding van jezus. In huishoudens wordt dit meestal gevierd door een lekker paasontbijt of paasbrunch.

Op het werk

Maar niet alleen thuis worden alle feestdagen gevierd. Ook op het werk worden ze zeker niet vergeten. Je kan bijvoorbeeld voor je werknemers een sinterklaas bedrijfscadeau online bestellen. Iedereen een chocoladeletter met de eerste letter van zijn of haar naam en ze gaan weer met een glimlach naar huis! De groothandel chocoladeletters is hier ook weer blij mee en kan jou voorzien van heerlijke chocoladeletters. Rond de kerstperiode zijn de kerstpakketten erg populair onder de bedrijven. Een doos vol met allemaal leuke dingen, wie wil dat nou niet? Meestal zitten er in de kerstpakketten 1 centraal groot cadeau zoals bijvoorbeeld een vuurkorf, fruitschaal of een pan en wordt de rest van de doos aangevuld met andere leuke hebbedingetjes of lekkernijen. Kortom, de feestdagen moeten gewoon lekker volop gevierd worden!   

Anderen lazen ook

Andere blogs