Wat is EPDM dakbedekking?

Het bedekken van je dak begint natuurlijk met het kiezen van de juiste dakbedekking. Helaas vinden veel mensen het nogal moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden. Want welke dakbedekking past nou het beste bij jouw huis? Gelukkig hoeft het bedekken van een dak niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Niet voor niets is EPDM één van de meest populaire dakbedekkingen op de markt. Wie handig is aangelegd, kan met EPDM folie namelijk helemaal zelf zijn platte dak bedekken. Maar wat is EPDM dakbedekking nou precies?

Lange levensduur

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe dakbedekking zit je natuurlijk met één grote vraag: hoelang gaat je nieuwe dak mee? Het bedekken van je dak is immers een grote klus, en die wil je niet om de vijf jaar opnieuw moeten uitvoeren. Gelukkig is de levensduur van EPDM folie ongeveer vijftig jaar! Dit betekent dat er een grote kans bestaat dat je slechts één keer je dak hoeft te vervangen. Als we EPDM vergelijken met dakpannen, dan zien we dat ze ongeveer even lang meegaan. Ook dakpannen hebben namelijk een lange levensduur. Echter moeten dakpannen wel vaker worden gecontroleerd op bijvoorbeeld gaten of verschuivingen. We kunnen dus wel zeggen dat het plaatsen van dakpannen meer onderhoud vereist.

Zeer gebruiksvriendelijk

Laten we eerlijk zijn: het bedekken van een dak is een behoorlijke karwei. Vooral wanneer je deze klus zelf wilt gaan uitvoeren. Zware dakpannen kunnen ervoor zorgen dat je professionele hulp nodig hebt. Gelukkig is het bedekken van een plat dak met EPDM folie uitstekend zelf te doen. Deze vorm van dakbedekking is namelijk, in tegenstelling tot dakpannen, licht van gewicht. Dit betekent dat je de folie gemakkelijk zelf kunt uitrollen en op de juiste plek kunt leggen. Maak je vooral geen zorgen, want de folie mag dan misschien wel licht aanvoelen, maar het is beresterk! Let er overigens wel op dat je eerst isolatieplaten aanlegt op je platte dak. Vervolgens lijm je de dakbedekking vast met een speciale lijm.

Goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden

We wonen nou eenmaal in Nederland, en dat betekent dat we gedurende het jaar te maken krijgen met veel verschillende weersomstandigheden. De zomers worden steeds warmer, maar in de winter kan het nog steeds hard vriezen. Het is daarom zeer belangrijk om te kiezen voor een dakbedekking die goed beschermt in zowel koude als warme temperaturen. EPDM dakbedekking is gemaakt van sterk isolerend materiaal. Dit betekent dat de dakbedekking je huis kan beschermen tegen hitte of kou van buitenaf. Daarnaast is EPDM folie gemaakt van zeer sterk materiaal, waardoor regen of sneeuw geen enkel probleem vormt. Niet voor niets wordt EPDM ook veel gebruikt in landen zoals Zweden en Denemarken.

Anderen lazen ook

Andere blogs