Graag een rubberboot kopen? 

0
995

Of je nou houdt van recreatievaart, pleziervaart of van vissen, een rubberboot komt bij alles van pas! Deze compacte boten mogen in vrijwel ieder gebied in Nederland varen en zijn dus ideaal voor ieder die graag een middagje op het water doorbrengt. Benieuwd naar de voordelen en hoe je een rubberboot het beste kan onderhouden? Hieronder geven we wat informatie zodat jij goed bent voorbereid als je een rubberboot gaat kopen. 

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een rubberboot?

Er zijn steeds meer mensen die een rubberboot kopen. Deze populariteit komt vooral uit de compactheid van de boten. Je neemt een rubberboot gemakkelijk mee in de auto en je blaast ze op als je eenmaal op de juiste bestemming bent aangekomen. Wat het nog praktischer maakt is dat rubberboten vrijwel overal mogen varen. Je bent welkom op rivieren, waterplassen en zelfs natuurgebieden. Mocht je een rubberboot kopen, dan kun je dus gaan varen waar je wilt! 

Tegenwoordig zijn de meeste rubberboten voorzien van een buitenboordmotor. Je hoeft dus niet langer zelf te roeien, je laat de motor gewoon het werk doen! Er zijn meerdere rubberboten die je kunt kopen, bijvoorbeeld met een lattenbodem of een RIB boot. Ook kun je kiezen uit verschillende groottes. Met een rubberboot kun je al snel vier mensen meenemen, waardoor je met het hele gezin een dagje op het water kan ervaren. 

Tips bij het onderhouden van je rubberboot

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je rubberboot dien je goede onderhoud te plegen. Ondanks dat rubberboten flink robuust zijn is het onderhouden van je boot niet onbelangrijk. Allereerst is het belangrijk om eventuele beschadigingen te voorkomen. Een rubberboot is vrij stevig, maar lekkages kunnen ontstaan door scherpe objecten. Vooral bij kades en steigers loop je het risico op schade, doordat je bijvoorbeeld te hard tegen de wal botst. Om deze schade te beperken kun je stootwillen kopen. De stootwillen bevestig je aan de zijkant van je rubberboot en zullen zo mogelijke schade aan je boot tegenhouden. 

Naast stootwillen kopen kun je je rubberboot ook beschermen door de boot niet te hard op te blazen. Als de boot strak staat van de spanning is de rubberboot gevoeliger voor scherpe objecten en kan het sneller lekkages opleveren. Controleer bij het varen dus goed de luchtdruk, vooral bij wisselende temperaturen. Ook is het een goed idee om een beschermingsmiddel in te slaan om je boot te beschermen tegen uv-straling en dat is wel zo prettig.