Zo beleef je een ultieme rondreis door Costa Rica

Veel mensen denken er wel eens aan om een mooie reis te gaan maken. Misschien ben je net klaar met je studie en wil je eerst levenservaring opdoen voordat je begint met werken of ben je juist toe aan aan break om jezelf te ontdekken. Het is een cliché, maar niet minder waar: door op reis te gaan kun je jezelf binnen vrij korte tijd ontwikkelen en kom je dingen over jezelf te weten die je op weg kunnen helpen in je toekomst. Je leert hoe je omgaat met een nieuwe omgeving met vaak een andere cultuur, taal en andere mensen om je heen. Het is dan ook voor iedereen aan te raden om deze uitdaging op te zoeken. Op een reis ontmoet je ook heel veel andere mensen die net als jij graag anderen willen ontmoeten en samen mooie herinneringen willen maken. Costa Rica leent zich als ideaal land om een rondreis te gaan maken.

 

De voorbereiding

Je hebt om je heen ongetwijfeld wel eens prachtige verhalen gehoord over Costa Rica. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je onderzoekt of dit ook voor jou een fijne bestemming is voor een reis. Iedereen heeft natuurlijk andere dingen die hij belangrijk vind voor een reis. De een wilt genieten van de natuur, de ander wilt de drukte en cultuur in een bruisend centrum ervaren en weer een ander wilt de onderwaterwereld induiken. Gelukkig is Costa Rica enorm veelzijdig en is er voor ieder wat wils. Eenmaal dit land als je bestemming gekozen, is het tijd om de voorbereiding voort te zetten. Ga je op eigen houtje heen en geniet je van het feit dat je nergens aan vastzit, je eigen plan kunt trekken en jezelf écht goed leert kennen, of kies je voor een georganiseerde reis om met een groep op de allermooiste plekken te komen en je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld vervoer. Daarnaast is het goed om je te verdiepen in eventuele reisvaccinaties die je nog moet halen. Als vaccinaties costa rica worden Hepatitis A, Rabiës en DTP aanbevolen. De vaccinaties zijn niet verplicht, maar zijn zeker aan te raden voor een veiligere reis. Als je op doorreis gaat naar andere landen moet je opnieuw de verplichte en aanbevolen vaccinaties checken.

 

Op bestemming

Als je eenmaal goed voorbereid bent kun je met een gerust hart het vliegtuig instappen. Op naar je avontuur in Costa Rica, letterlijk vertaald ‘de rijke kust’. Niet alleen de kust van Costa Rica is rijk, op dit eiland wil je wilde dieren spotten, de jungle in, ruige stranden bezoeken en lekker actief zijn. Plan van tevoren je reisroute om zoveel mogelijk mooie plekken te ontdekken. Op het eiland verplaats je je het best met de auto, die kun je op locatie huren. Na een korte ontdekking van de hoofdstad San José kun je je reis voort zetten naar La Fortuna, Monteverde, Santa Teresa, Manuel Antonio en Uvita. Onderweg kom je van alles tegen, denk aan hangbruggen, vulkanen, jungle, watervallen, wilde dieren, beachclubs, hotsprings en overheerlijk eten.

Anderen lazen ook

Andere blogs