Waar moet je op letten als je een nieuw abonnement aanvraagt?

Telefoons worden steeds duurder en zijn voor veel mensen daardoor langzamerhand onbetaalbaar aan het worden. Dat telefoons steeds duurder worden, heeft verschillende oorzaken. Zo zitten er in een telefoon kostbare metalen die steeds duurder worden. Hierbij kun je denken aan goud, platinum en kobalt die onder andere nodig zijn voor de batterijen. Naast de prijs die je moet betalen voor een telefoon, zijn er ook nog andere kosten die gemaakt worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de kosten die je maakt tijdens het bellen en het internetten met je telefoon. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht en dat zijn abonnementen. Voor een (lage)prijs kun je gebruik maken van een telefoon met belminuten en internet. Wanneer je een telefoonabonnement gaat aanvragen, dan zijn er zeker zaken waar je rekening mee moet houden. Welke zaken dat zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Een telefoonabonnement is een lening 

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat een telefoonabonnement als een lening wordt gezien. Dit geldt alleen voor consumenten en dus niet voor bedrijven die een zakelijk telefoon abonnement afsluiten. Omdat een telefoonabonnement als een lening wordt gezien, wordt de lening ook geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. Daardoor is er ook een kans aanwezig dat je moeilijkheden zult ervaren tijdens het aanvragen van een hypotheek. De aanvraag kan afgewezen worden of je kunt veel minder lenen. Het wordt daarom aangeraden om je telefoonabonnement zo snel mogelijk af te betalen. 

 

Je telefoon kan traag worden 

Veel mensen in Nederland denken dat je van een telefoon jaren gebruik kan maken. Dat is ook zeker mogelijk, maar niet als je de telefoon ook gaat gebruiken voor zware taken. Hierbij kun je denken aan het spelen van games of het streamen van films. Daarnaast worden er tot een bepaalde periode updates uitgevoerd en daarna ondersteunen nieuwe versies van applicaties jouw telefoon niet meer. Je kan daarom beter een duurdere telefoon nemen die langer meegaat, dan een goedkopere telefoon die zeer kort mee zult gaan. 

 

Maak altijd gebruik van een vergelijkingswebsites 

In Nederland zijn er talloze providers te vinden waar je terecht kan voor een abonnement. Je kunt je wel voorstellen dat elke provider ook eigen prijzen heeft. Hierdoor is de ene provider dus duurder dan de andere. Als je geld wilt besparen en wilt weten wat de voordelen van een bepaalde provider zijn, dan kun je het beste een vergelijkingswebsite bezoeken. 

Anderen lazen ook

Andere blogs