Leer alles over het leasen van een auto

Wat weet jij al over het leasen van een auto? Weet je dat er verschillen zijn tussen zakelijk leasen en private lease? En weet je die verschillen ook op te noemen? En wat is operational lease? Hoe verschilt dat met financial lease? Tenslotte zijn er nog mogelijkheden om occasions te leasen. Na het lezen van dit artikel gaat er een wereld voor je open.

Personenauto of zakelijke auto

Wanneer je een eenmanszaak hebt, kan het voordeliger zijn om een bedrijfsauto te leasen dan wanneer je een privé auto least. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een bedrijfsauto geen BKR-registratie en krijg je wel fiscale voordelen. Tevens mag je dan vaak wel met reclame op de auto rijden, waar dat bij een personenauto niet mag. Kijk goed naar de bijtelling en wat er is toegestaan en wat niet. Let goed op de op de mogelijkheden van bijrijders, de polisvoorwaarden van de verzekeringen en het aantal kilometers dat je privé mag rijden. Hier zit nog wel verschil in, dus laat je goed voorlichten.

Operational leasen of financial leasen?

Er bestaan twee soorten van het leasen van auto’s. Wanneer we het over leasen hebben, hebben we het doorgaans over operational leasen. Wanneer je daarvoor kiest, zit over het algemeen alles erbij in. Denk hierbij aan verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Na het einde van de looptijd is de auto in dat geval nog wel van het leasebedrijf. Wanneer je kiest voor financial lease, moet je zelf zorgdragen voor de verzekeringen, wegenbelasting en het onderhoud, maar ben je aan het einde van de looptijd wel eigenaar van de auto. Soms staat er nog een restbedrag open die je dan nog af moet betalen. Laat je ook hierbij weer goed inlichten door de leasemaatschappij of de autodealer. Kijk eens bij Nationale Autolease voor meer informatie.

Occasions

Wist je dat je daarnaast tweedehands auto’s (occasions) kan leasen? Dat kan een enorm bedrag per maand schelen. Tevens zijn de looptijden van deze auto’s vaak korter dan wanneer je nieuwe auto’s wilt leasen. Soms zijn het auto’s die reeds als tweedehands auto’s te koop staan bij een autodealer, maar het kunnen ook auto’s zijn die hiervoor zo’n vijf jaar als nieuwe auto werden geleaset en nu als occasion leaseauto in het aanbod komen. Ben je al overtuigd van alle voordelen van occasion lease? Misschien kan je op deze manier dan toch nog in jouw droomauto rijden!

Anderen lazen ook

Andere blogs