De juiste koeling voor je horecabedrijf

Elke bedrijf in de horeca moet voorzien van de juiste koelingen en vriezers. Je wilt namelijk niet dat beperkt houdbare producten buiten de koeling bewaard worden want dan kan je ze de volgende dag weggooien en dat is zonde. Ook wil je dat ten alle tijden drank en drinken gekoeld is zodat je het direct kan schenken. Hier kan je vinden welke koelingen belangrijk voor je onderneming zijn en hoe je deze goed onderhoud. 

 

Onderhouden van een koeling en vriezer

Het onderhouden van een koeling en vriezer is enorm belangrijk. Dit omdat er altijd wel eens etensresten blijven liggen in de vriezer of koeling en dat dit gaat verrotten. Schaam je zeker niet, het kan de beste restaurant ter wereld overkomen. Wanneer iets rot, dan kan er schimmel ontstaan en is het mogelijk dat er sprake is van kruisbesmetting. Kruisbesmetting houd in dat schimmel overspringt op vlees. Daarom is het belangrijk om voor vlees een aparte vriezer of koeling te hebben. Ook kan schimmel aan de wanden van je koeling of vriezer gaan zitten. Het is daarom belangrijk voor je eigen hygiëne maar nog belangrijker, de gezondheid van de klant. 

 

Wat voor koeling heb ik nodig?

Welke koeling je nodig hebt voor het koelen van producten is totaal afhankelijk van hoeveel ingrediënten, drinken en drank je verkoopt. Veel horecazaken zoals een restaurant en een kroeg hebben daarom een enorme koelingsruimte waar heel veel etenswaren in opgeslagen kunnen worden. Als je een kleine horecazaak start en niet super veel klanten denkt te ontvangen, dan kan je het beste ervoor kiezen om losse koelkasten en vrieskisten aan te schaffen. Wanneer je over gaat op het aanschaffen van een koeling of een vrieskist, dan is het enorm belangrijk dat je er een koopt van de juiste kwaliteit. Het is namelijk erg zonde als de vrieskist of koelkast defect is en je de inhoud in de prullenbak moet gooien. 

 

Waar kan ik een koeling of vrieskist aanschaffen?

Je kan horeca apparatuur altijd het beste aanschaffen bij een groothandel of een bedrijf dat zich volledig richt op het verkopen van apparatuur aan horecazaken. Dit is belangrijk want zo weet je namelijk dat je altijd de service krijgt waar je recht op hebt. Ook weet je zeker dat de apparatuur van kwaliteit is. Je kan altijd het beste de verschillende groothandels en bedrijven vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste kiest. 

 

Anderen lazen ook

Andere blogs