Een haartransplantatie, is het iets voor jou?

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier mee te maken krijgen, al verschillen de oorzaken vaak wel. De oorzaken van haaruitval variëren sowieso enorm. Zo wordt het geassocieerd met stress, een ongezonde levensstijl en ouderdom. Toch kan haaruitval ook een andere oorzaak hebben. Haaruitval wordt gezien als een mannenprobleem omdat ongeveer 45% van de mannen in zijn leven hier te maken mee krijgt. Er is een wereldwijde groei van de populariteit van haartransplantaties te ontdekken om de haaruitval weg te werken. Overweeg jij dit ook? Dan lees je in deze blog meer informatie.

 

Hoe ontstaat haaruitval?

Haaruitval kan erfelijk zijn. In dit geval zijn de haarzakjes in de uitvalsgebieden gevoelig voor het DHT hormoon. Deze vorm komt het meest voor, vooral bij mannen. De groeifase van de haren wordt verkort en de haarwortels die hierdoor zijn aangetast sterven af. Normaal komt er voor elke haar die uitvalt weer een nieuwe in de plaats, maar bij deze haren komt er alleen donshaar of helemaal niets in de plaats. Anders dan deze oorzaak, kan haar uitvallen door littekens en brandwonden, infecties en spanning op het haar.

 

Hoe werkt een haartransplantatie?

Als je merkt dat er geen haar meer terugkomt voor de uitgevallen haren, kun je overwegen een haartransplantatie te laten uitvoeren. Bij een haartransplantatie neemt een plastisch chirurg gezonde haarzakjes uit de haarkrans en plaatst deze op de gewenste plaats: het transplantatiegebied. Hierdoor groeit er weer haar op de kalende plekken. Na het uitnemen van de transplantaten uit het donorgebied worden er kleine gaatjes gemaakt in de zone waar de haren uiteindelijk moeten komen. Dit gebeurt per haar en is dus een erg kundige en precieze wijze. Hierna worden de haartransplantaten teruggezet met een pincet. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd moet worden. Meestal liggen de kosten tussen de 2.000 en 5.000 euro, maar dit kan ook oplopen tot 10.000 euro. Tijdens een consult zal de arts bepalen hoeveel grafts er nodig zijn. Dit zijn de prijzen in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld ook een Haartransplantatie Istanbul laten uitvoeren.

 

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Het zal enige tijd duren voordat de resultaten van een haartransplantatie zichtbaar zijn. Direct na de behandeling duurt het tot 14 dagen voordat je niets meer van de behandeling ziet. Na die tijd zullen de getransplanteerde haren uitvallen, waarna nieuwe haren geproduceerd worden. Na ongeveer negen maanden krijgen de haren hun oorspronkelijke structuur en na ongeveer een jaar is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Anderen lazen ook

Andere blogs