Even niet meer snel

De wereld gaat tegenwoordig heel snel. Soms plannen we al weken en weken in onze agenda in, van verjaardagen tot vergaderingen, wanneer we de boodschappen doen en nog veel meer. Dat kan heel overweldigend aanvoelen en het is dus belangrijk om soms een stapje terug te doen. Dat kan heel verfrissend werken. Een soort westerse reset, als het ware. In deze blog vertel ik je hoe je dat onder andere kan doen. Lees je mee?

Een dagje offline

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. En dat niet alleen, het zijn meestal ook exemplaren waar internet en tal van apps op staan. Zo zijn we continu in contact met de buitenwereld. Maar al die continue prikkels kunnen er ook voor zorgen dat je je gehaast en overweldigd voelt. Een dagje offline is voor veel mensen al genoeg om het hoofd even leeg te maken. Maar het blijkt moeilijker dan je denkt. Zet een dagje de data uit of verplaats al je onnodige apps naar een ander tabblad op je telefoon. Spreek met jezelf de tijden af wanneer je offline bent en houd je hieraan. Zo geniet je die dag extra van de wereld om je heen.

Geniet van buiten

Want de wereld om je heen is prachtig! We zijn immers aangekomen in de lentetijd en naast het heerlijke weer, groeit en bloeit er van alles. De ultieme tijd dus om eens lekker naar buiten te gaan. Veel mensen gaan voor een wandelingetje maar ik vind het lekker om te fietsen. Zeker als ik van A naar B moet. Ik pak dan onze damesfiets en rijd naar mijn bestemming. Zo vertraag je de dag een klein beetje, ten goede, maar ga je niet achterlopen als je veel te doen hebt. Ideaal. Dat geplande boodschappentripje waar ik het net over had? Die kan ook op de fiets.

Laat de technologie staan

En op die manier laten we de technologie een klein beetje staan. Natuurlijk moet je wel een goede fiets hebben en het is zeker handig om voor de aanschaf goed onderzoek te doen, je wilt immers wel met kwaliteit de winkel uit rijden. Maar tot daar gaat die technologie dan. Verder genieten we nu iets meer van het leven door er op zo’n dag meer de tijd voor te nemen en om ons heen te kijken. We hebben het afgelopen jaar wel geleerd dat het leven en de vrijheid die daarbij hoort, niet zo vanzelfsprekend is als die lijkt.

Anderen lazen ook

Vorig artikel
Volgend artikel

Andere blogs