Wat vind jij belangrijk als het om je mobiele abonnement gaat?

Heb jij een mobiel telefoonabonnement? Is je antwoord ‘nee’ dan ben je behoorlijk in de minderheid, want voor de meeste mensen is een mobiele telefoon met een abonnement niet meer weg te denken uit hun leven. Wat we met onze mobiele telefoon, waarbij we het tegenwoordig natuurlijk vooral over een smartphone hebben, doen, dat is echter wel per persoon verschillend. En dat bepaalt ook precies welk abonnement het best bij ons past. Ben je iemand die vooral graag en veel belt, dan maak je tenslotte waarschijnlijk een heel andere keuze dan wanneer je heel de dag streaming muziek via je telefoon wilt luisteren.

Hoe gebruik jij je telefoon?

Het is een vraag die pakweg dertig jaar geleden voor gefronste wenkbrauwen zou hebben gezorgd. Wat doe je met je telefoon? Nou, wat denk je zelf? Bellen, natuurlijk! Het is bijna niet te geloven hoe razendsnel de ontwikkelingen op dit gebied zijn gegaan. Het ene moment zat onze telefoon nog vast aan een draad en konden we er alleen mee bellen, en het volgende is onze telefoon draadloos en kan hij meer dan de computers uit de tijd van de vaste telefoon konden. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de manier waarop we hem gebruiken en waar we behoefte aan hebben.

Zoveel mogelijk data

Voor veel mensen die mobiele abonnementen vergelijken geldt dat zij het liefst zo veel mogelijk data voor zo min mogelijk geld willen. Zeker jongeren gebruiken hun telefoon vooral om filmpjes te kunnen kijken en maken, muziek te kunnen luisteren of via mobiel internet met elkaar te kunnen praten. Zij willen een abonnement dat zoveel mogelijk data geeft, het liefst unlimited. Geen omkijken naar datalimieten, nooit meer de maand uit hoeven zitten terwijl je data al op is.

De kosten zo laag mogelijk

Alhoewel we veel data belangrijk vinden, willen we daar ook weer niet de hoofdprijs voor betalen. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zeker als er in een gezin meerdere mobiele abonnementen in gebruik zijn, lopen de kosten snel flink op.

Ga je mobiele abonnementen of SIM only abonnementen vergelijken, dan is de prijs dus vaak een goed uitgangspunt. Natuurlijk, daarbij kijk je ook naar wat je voor dit geld krijgt. Maar meer betalen dan nodig is, dat doen we allemaal liever niet, toch?

Een goede dekking

Woon je in een gebied waar de mobiele dekking wat minder is, buiten het stedelijk gebied? Of ben je veel onderweg? Dan is ook een goede dekking, in ieder geval op de plaatsen waar jij veel komt, natuurlijk van belang. Een abonnement, daar heb je tenslotte alleen wat aan als je het ook daadwerkelijk kunt gebruiken, en niet steeds zonder verbinding komt te zitten.

Anderen lazen ook

Andere blogs