3x leuke fietsvakanties in Nederland

Ken je dat, dat moment dat je er gewoon even tussenuit wilt? Even geen zorgen maken over je kantoorbaan, oppas voor de kinderen of dat sportschoolabonnement waar je niets mee doet. Gewoon even iets anders doen in een andere omgeving. Normaal gesproken boeken we dan een vakantie naar een warm (ei)land, maar dit jaar moeten we onze vakantie wat creatiever inplannen. Met het vliegtuig de zon opzoeken gaat even niet en daarom trekken we er dit jaar massaal op uit in eigen land. Want Nederland is eigenlijk ook een heel mooi land. Vooral om te fietsen, daar zijn we nu eenmaal zo goed in. In deze blog nemen we je mee in mij favoriete plekken voor een fietsvakantie in eigen land. Ben je eigenlijk niet zo’n van fietsen – want, wind – dan biedt een elektrische fiets met middenmotor de perfecte oplossing om tóch fietsen van het Nederlandse landschap te genieten. Combineer je fietstochten met een bezoek aan een vakantiepark, zoals veluwe vakantiepark.

 

Fietsvakantie rondom de Zuiderzee

Een rondje om de Zuiderzee brengt je langs de mooiste plekken van Nederland. Zo vind je op de Veluwe een prachtig bebost gebied van wel duizend vierkante kilometer. Je vindt er vooral loofbos en naaldbos, maar ook zandverstuivingen en heidevelden. Wil je meer richting stedelijke bezienswaardigheden, ga dan eens een dagje naar de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort. Noord-Holland biedt je daarna prachtige vergezichten en kan je het zeevaarders-verleden van Enkhuizen op je laten inwerken in het Zuiderzeemuseum. Met de ferry kun je jouw vakantie voortzetten in Stavoren.

 

Fietsvakantie in Limburg

Ook in Limburg kun je uitstekend terecht voor een fietsvakantie. Fiets hier bijvoorbeeld langs de Maas richting de langste rivierduinengordel van Nederland, de Maasduinen. Voor zeldzame dieren en planten is dit dé plek. De Rozenroute is daarnaast ook een echte aanrader. Je kunt via de veer naar de overkant van de Maas, naar Lottum, om karakteristieke dorpjes te bezichtigen. Hier kun je Kasteeltuin Arcen bezoeken, een waar dagje uit in prachtige flora en fauna. Ook voor kinderen is dit een groot avontuur met een midgetgolfbaan, speelstrand en trekvlot.

 

Fietsvakantie in de Achterhoek

De Achterhoek kunnen we natuurlijk niet aan dit rijtje laten ontbreken. In de Achterhoek vindt je werkelijk van alles, zoals bos, weide, akkerlanden en houtwallen. Karakteristieke landhuizen en kastelen zie je hier verscholen in het landschap. Mijn favoriete kenmerk van de Achterhoek is de gastvrijheid van de bewoners. Je zal dan ook meer dan welkom voelen in de vlakbij gelegen Hanzesteden, zoals Zutphen, Deventer of Bronkhorst. Meer bekend is de stad Groenlo, war bierbrouwer Grolsch lange tijd het belangrijkste bedrijf was.

Anderen lazen ook

Vorig artikel
Volgend artikel

Andere blogs