Alles over led lampen

Led-lampen zijn een steeds populairdere optie voor diegenen die hun gloeilampen of CFL-lampen willen vervangen. De voordelen van LED-lampen zijn onder meer een langere levensduur, een lager energieverbruik en lagere kosten. Ook kan je led lampen op veel verschillende plekken in het huis gebruiken. Het kan zijn als een led wandlamp waarin je hem ophangt aan de muur, maar ook als het gewone licht in het huis. 

Wat zijn led-lampen

LED-lampen zijn een soort gloeilamp die lichtgevende diodes als lichtbron gebruikt. Led-lampen zijn energiezuinig en hebben een langere levensduur dan gloeilampen of tl-lampen. LED-lampen kunnen meer kosten dan gloeilampen of fluorescentielampen, maar gedurende de levensduur van de lamp zult u een besparing zien. Led-lampen zijn een geweldig alternatief voor traditionele gloeilampen. Ook kan je led lampen gebruiken in het plafond. Dit is dan de ledinbouwspot

Hoe gebruik je leds in je huis

LED's zijn een geweldige optie voor uw huis. Als u uw gloeilampen wilt vervangen, overweeg dan led-lampen. Ze gaan langer mee en verbruiken minder energie dan gloeilampen. Leds hebben ook een kleinere footprint dan gloeilampen. LED's zijn een geweldige optie voor uw huis. Als u uw gloeilampen wilt vervangen, overweeg dan led-lampen. Ze gaan langer mee en verbruiken minder energie dan gloeilampen. Leds hebben ook een kleinere footprint dan gloeilampen.

Hoe lang gaan led lampen mee?

Led-lampen gaan langer mee dan gloeilampen. Gloeilampen kunnen 1.000 tot 2.000 uur meegaan. LED-lampen hebben een levensduur van 25.000 tot 50.000 uur. Led-lampen verbruiken ook minder energie dan gloeilampen. Een gloeilamp gebruikt 90 procent van de energie die nodig is om hem van stroom te voorzien voor lichtemissie. LED-lampen gebruiken 70 procent van de energie voor lichtemissie.

De kosten van led-lampen

De initiële kosten van led-lampen zijn hoger dan die van gloeilampen. Gemiddeld kost een LED-lamp drie keer zoveel als een gloeilamp. U verdient uw investering in energiebesparingen echter terug over de levensduur van de LED-lamp. Bovendien zorgt het compacte ontwerp van de LED-lamp voor ruimtebesparing.

Alle voordelen nog eens op een rijtje

Zoals we ook hebben benoemd in de vorige alinea’s hebben led lampen veel verschillende voordelen. Daarom zijn deze lampen ook een goede keuze wanneer je nieuwe lampen nodig hebt. Daarnaast hebben we hier ook nog eens de genoemde voordelen op een rijtje gezet. Het eerste voordeel is dat de led lampen een stuk langer meegaan dan de andere lampen. Het tweede voordeel is dat de lampen goedkoper zijn op de langere termijn. Ze gaan namelijk langer mee en zijn zuiniger dan de andere lampen. 

Het derde voordeel is dat de led lampen minder slecht voor het milieu zijn. Dit heeft ook weer te maken met hoe lang de lampen meegaan. 

Anderen lazen ook

Andere blogs