Onder een Texeler dekbed slaap je heerlijk!

0
349

Schapenwol is een materiaal dat al heel lang gebruikt wordt voor allerlei toepassingen. Dat is logisch. De wol isoleert goed en houdt de warmte fijn vast. Zo zweren hele generaties bij een Texeler dekbed. En dat is dus niet voor niets. De wol die gebruikt wordt om het Texeler dekbed mee te vullen komt daadwerkelijk van Texelse schapen. Deze schapen staan in weer en wind buiten, ze willen niets liever. Hierdoor is de wol extra veerkrachtig en dat is weer perfect voor het maken van het beroemde Texeler dekbed. Maar je kunt met deze wol nog veel meer: denk maar eens aan de heerlijkste warme pantoffels en natuurlijk een vloerkleed schapenvacht voor voor de openhaard of de houtkachel.

Iedereen aan een Texeler dekbed: er is genoeg wol

Met meer dan 20.000 schapen op Texel die ieder jaar vlak voor de zomer worden geschoren kun je er op rekenen dat er genoeg schapenwol is om iedereen te voorzien van een Texeler dekbed, pantoffels en vloerkleden. Een Texeler dekbed is in verschillende zwaartes te koop. Heb jij het altijd warm 's nachts of heb je juist moeite met warm worden? Ook dan is er een Texeler dekbed voor jou. Je hoeft er alleen nog maar een mooie dekbedhoes bij te kopen. Wat denk je van schaapjes? Kun je gelijk schaapjes tellen voor het slapen gaan!

Texel is een fijne plek

Texel is het meest westelijke Waddeneiland. Het ligt direct boven Den Helder en met een kort boottochtje ben je er al. Het is altijd weer mooi op Texel. In welk seizoen je er ook komt. In de lente zie je de lammetjes in de wei huppelen en in de zomer zie je de "blote" schapen genieten van hun vrijheid. Je kunt op Texel heerlijk fietsen. Je kunt ervoor kiezen om met fiets en al op de boot te gaan, maar je kunt ook ter plekke fietsen huren. Doe eens gek: huur eens een tandem.

Er is meer te zien dan alleen schapen

Al zijn die 20.000 schapen nogal moeilijk over het hoofd te zien. Je kunt op Texel ook een bezoek brengen aan de brouwerij van het echte Texelse bier. Wil je eens een andere activiteit dan anders? Dan kun je (soms) mee met een viskotter of je kunt er gaan wadlopen. Natuurlijk sluit je af met een heerlijk visje voor je weer op de boot stapt. Blijf je overnachten? Ook dat kan op Texel. Misschien zelfs wel onder een Texeler dekbed!