Nieuwe soorten kaas uitproberen

Als kaasliefhebber ben je waarschijnlijk wekelijks op zoek naar nieuwe soorten kaas om uit te proberen. De wereld is vrij groot en er zijn tientallen landen die hun eigen kaas maken en deze wil je natuurlijk allemaal proeven. Nederland staat bekend als een echt kaasland en als je het al over Gouda hebt, dan weten mensen dat de kwaliteit bij ons enorm goed is. Nederlanders gaan juist weer op zoek naar kaas in andere landen. Hier vind je meer informatie over hoe je nieuwe soorten kaas kan vinden en uitproberen. 

 

Bezoek een kaasbeurs

Jaarlijks worden er in bepaalde plekken in Nederland een kaasbeurs georganiseerd. Dit zijn beurzen waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen. Hier presenteren kaasproducenten de nieuwste soorten kaas aan het publiek. Er zijn niet alleen Nederlandse kaasproducenten te vinden op deze speciale kaas beurzen, maar ook kaasproducenten uit de rest van Europa. Dit is een van de beste manieren om kennis te maken met nieuwe soorten kaas uit andere landen. Natuurlijk kan je op een kaasbeurs ook direct oude kaas kopen, dus vrees maar niet dat je met lege handen naar huis gaat. 

 

Bestel een proefpakket 

Veel webwinkels en kaaswinkels verkopen ook proefpakketten met tientallen verschillende soorten kaas. Deze kaas zijn speciaal samengesteld door een specialist op het gebied van kaas. Je kan er dus vanuit gaan dat de kaas van hoogwaardig kwaliteit is en dat het ook lekker zal smaken. Een proefpakket kan je zowel bij Nederlandse als buitenlandse webwinkels besteld worden.  Je hebt vaak je bestelling binnen enkele werkdagen in huis en dat is erg fijn. Kaas online kopen is nog nooit zo eentonig en gemakkelijk geweest als dat het vandaag de dag is. 

 

Bezoek een kaasmarkt

Een kaasmarkt is net wat anders dan een beurs. Een kaasmarkt is enkel bedoeld voor het verkopen van allerlei verschillende soorten kaas. Hier kan je dan tientallen verkopers vinden die allemaal zelfgemaakte kazen verkopen. De kans is ook erg groot dat enkele verkopers kaas importeren uit het buitenland. De verkopers op een kaasmarkt zijn vaak erg vriendelijk dus als je een kaas ziet en je wilt die proeven, dan kan je meestal kosteloos een plakje of blokje kaas krijgen. Een kaasmarkt kan je eigenlijk alleen vinden in de grotere steden zoals Amsterdam of Gouda en dat is best jammer als je in Friesland of Groningen woont. 

Anderen lazen ook

Andere blogs