De verschillende Infrarood verwarmingen

Ben jij van plan om te kijken naar de mogelijkheden van een infrarood verwarming? Dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Mocht je naar aanleiding van een van deze opties nog additionele vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je daadwerkelijk iets aan hebt.

Kiezen voor een infraroodpaneel

Als eerst is het goed om te weten dat je kunt kiezen voor een infrarood warmtepaneel. Dit is een zuinige elektrische verwarming die steeds vaker wordt geïnstalleerd in diverse projecten. De reden is dat deze eenvoudig te plaatsen zijn en tevens ook weinig ruimte in beslag nemen. Dat is natuurlijk erg prettig, want je kunt ze gebruiken als hoofd of als bijverwarming. Daarnaast scoren ze ook goed om flexibiliteit. Je kunt de panelen namelijk op zowel de muur als het plafond installeren waardoor je hindernis kunt beperken. Tot slot de afwerking. Als we kijken naar de afwerking kun je kiezen uit de RAL-kleuren. Prijs? Een infrarood paneel van 100 watt kost 500 euro.

Kiezen voor een infraroodstraler

Naast de panelen is het ook mogelijk om te kiezen voor een straler. Een infrarood straler is geschikt voor zowel binnen als buiten. Zo is het mogelijk om deze rechtstreeks op de muur en plafond te hangen. Wil jij deze stalen binnen gebruiken? Dan is het goed om gebruik te maken van een carbon stralers. Een lange golf, ook wel carbonstralers genoemd, geven warmte af, maar geven geen licht. Wil jij hem toch liever buiten gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor of de korte of de middengolf stralers. Prijs? Een basis infraroodstraler kost tussen de 300 en 400 euro.

De verwarming in de vloer 

Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor elektrische vloerverwarming middels infrarood vloerverwarming. Hierbij worden vloermatten geplaatst die onder de vloer komen. Het is een chique afwerking, maar kost wel aardig wat geld. Zo kost deze type IR-verwarming tussen de 50 tot 75 euro per vierkante meter exclusief het plaatsen. Wil jij dus investeren in je woning? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van deze type verwarming. Hierdoor zal de woning alleen meer waard worden en dat is natuurlijk erg prettig.

Anderen lazen ook

Andere blogs