Ontwikkel assesment

Een ontwikkel assesment wordt gebruikt als iemand een objectief beeld wil krijgen bij het maken van loopbaankeuzes. Er volgt dan een inzicht in de talenten de valkuilen van een kandidaat en of er nog mogelijkheden zijn voor eventuele groei en ontwikkeling. Er wordt tijdens een ontwikkel asesment uiteraard rekening gehouden met de vraagstelling van de opdrachtgever, want die verschilt natuurlijk altijd. Naast een inzicht in de valkuilen en talenten, wordt er tijdens een ontwikkel assesment ook onderzoek gedaan naar de drijfveren, de motivatie, de integriteit, de betrouwbaarheid en de oprechtheid. Maar wat is dan eigenlijk het voornaamste doel van een ontwikkel assesment?

Doel van een ontwikkel assesment

Een ontwikkel assesment wordt, zoals hierboven al even kort benoemd, uitgevoerd om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een kandidaat. Aan de hand hiervan wordt er een rapport opgesteld, zodat er duidelijk wordt wat de talenten zijn van de kandidaat en wat het advies voor diegene is. Vervolgens wordt er een ontwikkelingsprogramma opgesteld, om te kijken hoe de kandidaat zich verder kan ontwikkelen zijn of haar competenties en vaardigheden. Hierdoor krijgt de kandidaat meer duidelijkheid in zijn eigen talenten, maar ook de organisatie krijgt meer duidelijkheid in de talenten van de kandidaat. Het is eigenlijk een goede manier om het beste uit je medewerkers te halen. Medewerkers zullen het dan ook op prijs stellen als er sprake is van een ontwikkel assesment. Zo laat je als werkgever zien dat je het belangrijk vindt dat de medewerkers zich blijft ontwikkelen. Maar wat is dan een selectie assesment?

Selectie assesment

Een ander woord voor een selectie assesment is een geschiktheidsonderzoek. Zo’n onderzoek kan worden ingezet als je meer zekerheid wil bij een sollicitatieprocedure. Je kunt met een selectie assesment voorkomen dat je als toekomstige werkgever en als kandidaat eigenlijk niet goed bij elkaar past. Dit zou eigenlijk zonde zijn van de tijd voor beide partijen, en daarom kan een selectie assesment gunstig zijn. Je vergroot hiermee eigenlijk de kans op succes tijdens een sollicitatieprocedure.

Dus ben jij op zoek naar de juiste kandidaat voor een vacature? Maak dan gebruik van een selectie assesment. Beide assesments worden uitgevoerd door een bedrijf dat meerdere locaties heeft in Nederland. Grote kans dat er bij jou in de buurt ook een locatie zit, waar de assesments uitgevoerd kunnen worden. Na afloop van elke assesment ontvang je een duidelijk advies wat je mee kunt nemen in de beslissingen die je gaat maken. Heb jij interesse in assesments? Neem dan contact op met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Anderen lazen ook

Andere blogs