Nieuwe onderneming beginnen? Zo kan je krediet krijgen voor jouw startup

Heb je een nieuw en innovatief product ontwikkeld en wil je dit op de markt brengen? Schrijf je dan eerst in bij de Kamer van Koophandel. Om het product op de markt te brengen, heb je bovendien financiële middelen nodig. Als je zelf niet voldoende eigen vermogen hebt, besluit je mogelijk nog even te wachten met het product op de markt brengen. Veel startende ondernemers denken namelijk dat zij geen krediet kunnen krijgen voor hun startup. Maar is dit eigenlijk wel het geval? In deze tekst vertellen wij je hoe de vork precies in de steel zit.

Ook startups kunnen krediet krijgen

Veel startende ondernemers denken dat krediet alleen aangevraagd kan worden door bedrijven die al jarenlang actief zijn. Toch is dit niet het geval. Veel geldverstrekkers staan namelijk open voor startups met een goed idee. Om dergelijke bedrijven een steuntje in de rug te bieden, kunnen startende ondernemers krediet aanvragen. Op deze manier kunnen zij hun idee verwezenlijken of hun product op de markt brengen.

Welke financieringen zijn er voor startups?

Wie denkt dat er slechts één financiering is voor startups, heeft het mis. Startende ondernemers kunnen namelijk kiezen uit verschillende financieringsvormen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

1. Zakelijke lening

De eerste financieringsvorm waar je als startup voor kunt kiezen, is een zakelijke lening. Geld lenen zakelijk is vooral interessant als je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Een zakelijke lening heeft altijd een maximale looptijd van 5 jaar en de rente staat vast. Hierdoor weet je exact hoeveel je per maand moet betalen als je een zakelijke lening afsluit.  

2. Zakelijk krediet

Naast een zakelijke lening kun je als startende ondernemer ook voor snel zakelijk krediet kiezen. Deze financieringsvorm is anders opgebouwd dan een zakelijke lening. Het geld wordt namelijk niet op jouw rekening gestort, maar een geldverstrekker zet het voor je klaar op een speciale rekening. Je kunt hier vervolgens zelf geld van opnemen op de momenten dat je het nodig hebt. Bovendien betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Bij zakelijk krediet kun je overigens flexibel aflossen. Dit betekent dat je afgelost geld weer opnieuw op kunt nemen.

3. Leasen

Tot slot kun je als startup ook voor de financieringsvorm leasen kiezen. Dit kun je vergelijken met huren. De laatste jaren kiezen steeds meer startende ondernemers voor leasen. Waarom? Omdat dit een stuk goedkoper is dan kopen. Je hoeft immers geen groot bedrag in één keer te betalen, maar je doet dit in kleine stukjes. Doordat leasen steeds populairder wordt, kun je vandaag de dag allerlei bedrijfsmiddelen leasen. Je kunt bijvoorbeeld landbouwmachines leasen, maar ook medische apparatuur. De leaseperiode is altijd gelijk aan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Tijdens de gehele leaseperiode betaal je altijd een vast bedrag per maand. Hierdoor heb je zekerheid en dat is bijzonder prettig als startende ondernemer.

Anderen lazen ook

Andere blogs