Een nieuwe woning financieren doe je zo 

Als je een nieuwe woning hebt gevonden die je wilt kopen dan is de kans groot dat je het volledige bedrag niet in een keer kunt betalen. Dat is zeker niet vreemd aangezien een woning vaak honderdduizenden euro’s kost en een gemiddelde Nederlander moet daar tientallen jaren voor werken. Het is dus zeker niet nodig om je ergens voor te schamen, want je bent zeker niet de enige. Toch heb je een woning nodig en is het belangrijk om de woning te laten financieren in de vorm van een hypotheek. Dit kan je aanvragen bij je eigen bank, maar ook kan je de woning laten financieren door een andere kredietverstrekker. Hoe het financieren van een woning precies werkt, vind je in dit artikel. 

 

Ga in gesprek met een financieel adviseur

Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen en daarvoor een lening wilt aanvragen, is het verstandig en belangrijk om met een financieel adviseur in gesprek te gaan. Een financieel adviseur heeft veel verstand van de woningmarkt, maar ook van financiën. Een financieel adviseur kan dus eenvoudig bepalen of het kopen van een woning met een financiering de beste keuze is. Hierbij wordt er gekeken naar of je de woning wel kan betalen. Dit omdat het lenen van geld behoorlijk wat risico’s met zich meebrengt. Daarnaast gaat een financieel adviseur ook op zoek naar een kredietverstrekker die aansluit bij je eisen en het voordeligst is. 

 

Vraag de lening aan 

Als je met een financieel adviseur in gesprek bent geweest over het aanvragen van een lening, dan is het handig om een lening aan te vragen bij een kredietverstrekker. Zoals eerder vermeld kan je dit doen bij je eigen bank waar je al jaren zaken mee doet, maar ook kan je hiervoor terecht bij een commerciële kredietverstrekker. Als het goed is heeft de financieel adviseur enkele kredietverstrekkers gevonden die in jouw situatie voordelig zijn. Het is dus verstandig om eens met die kredietverstrekkers in gesprek te gaan. Kies alleen voor een kredietverstrekker waar je je comfortabel bij voelt. 

 

Een hypotheek verhogen kan zeer interessant zijn

Heb je een woning met overwaarde en wil je de hypotheek verhogen om een verbouwing te bekostigen? Dan is dat zeker mogelijk. Als je hypotheek verhogen overwaarde wilt, dan is het verstandig om met een financieel adviseur in gesprek te gaan, net zoals je dat ook hebt gedaan bij het aanvragen van een hypotheek. 

 

Anderen lazen ook

Andere blogs