Wat doet een letselschade advocaat?

Wat doet een letselschade advocaat? Dat is misschien wel interessant om meer over te weten als je letselschade oploopt naar een ongeluk. Na een ongeluk is er een grote kans dat je moet herstellen en dit kan veel kosten met zich meebrengen. Het kan ook zo zijn dat je inkomensverlies lijdt en dat is natuurlijk erg vervelend. Al deze kosten kunnen gelukkig verhaald worden op de tegenpartij, maar dit moet je wel kunnen bewijzen. De tegenpartij moet namelijk aansprakelijk zijn en ook schuldig bevonden zijn aan het ongeluk. De tegenpartij wilt waarschijnlijk niet zeggen dat ze schuldig zijn en ontkennen het meestal. Dit betekent dat je het moet bewijzen en in sommige gevallen kan dit heel moeilijk zijn. Vooral wanneer je bezig bent met herstellen kan dit een hele ingewikkelde taak zijn. Een letselschade advocaat helpt je hierbij, maar wat doet deze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat zorgt er in ieder geval voor dat het bewezen wordt dat de tegenpartij aansprakelijk is. Dit is heel belangrijk en vooral ook heel moeilijk en de advocaat zorgt ervoor dat dit goed komt. Ook ontzorgt de advocaat je volledig, zodat jij je helemaal geen druk hoeft te maken tijdens het herstellen. De advocaat kost ook helemaal geen geld en dat is natuurlijk ook een heel groot voordeel. De kosten van de advocaat worden vaak verhaald op de aansprakelijke partij. Dit betekent dat je een gratis advocaat hebt, die je helpt met het krijgen van de vergoeding. Een advocaat kan ook meer juridisch advies geven over wat je nu allemaal te wachten staat. In sommige gevallen kan de advocaat ook een voorschot regelen, zodat je niet te lang hoeft te wachten op de schadevergoeding.

Smartengeld

Naast een letselschade vergoeding kan een advocaat je ook helpen met het smartengeld. Het smartengeld is van de immateriële schade die je oploopt en dit is natuurlijk ook erg belangrijk. Dit heeft te maken met de emotionele schade die je oploopt naar een ongeluk. Zo kan de kwaliteit van het leven verminderd voor je zijn en deze schade kun je natuurlijk ook verhalen. Het smartengeld kun je samen met de letselschadevergoeding claimen en dit kan de advocaat voor je doen. Een letselschade advocaat is een expert op beide gebieden en dit is een groot voordeel.

Anderen lazen ook

Andere blogs