Jouw bedrijf aan de top

Het is een lastige tijd voor beginnende ondernemers. Er is zoveel onzekerheid over elk aspect van het leven, de economie en vrijwel alle industrieen op het moment dat een lange termijn plan onmogelijk uit te stippelen is. Het is echter ook een mooie tijd op een gok te wagen, een kans te nemen, een sprong in het diepe te doen. Want juist omdat alles nu verandert doen zich ook een hele hoop mooie kansen voor, kansen die je nu allemaal nog niet kunt overzien. 

Het is een lastige tijd voor ondernemers, maar ook een hele mooie tijd. Dus dat die sprong in het diepe het waard is, kunnen we je met zekerheid vertellen. De vraag is echter hoe je daarna overeind blijft. Daarover vertellen we je in deze blog graag meer! 

Personeel

Miljoenen mensen zijn door de coronacrisis hun baan verloren. Niet alleen in voor de hand liggende sectoren zoals de horeca speelt dit, ook elders blijft het een groot probleem. Bedrijven moeten onverwachts investeren in thuiswerken, nieuwe technologie, en nieuwe vormen van communicatie, zowel onderling als met klanten. Dat kost geld én dat vervangt helaas uiteindelijk ook een aantal functies. Hierdoor lijkt het alsof het personeel voor het grijpen ligt. Toch zijn er ook een hoop nieuwe bedrijven opgestart en nieuwe mogelijkheden geopend. 

Onthoud daarom vooral goed dat je mensen moet aannemen die kunnen doen wat jij belangrijk vind voor jouw bedrijf.  Wees daar kieskeurig in, want je investeert veel geld en tijd in ze en hoopt ze natuurlijk nog jarenlang in trouwe dienst te hebben. Laat je dus niet teveel beinvloeden door deze gekke tijden maar blijf bij jouw visie. 

Waarin investeer je?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je investeert alleen waar dat nodig is. Orienteer je altijd goed op elke markt, denk outside the box, en wees creatief als het om besparen gaat. Dat extra budget wat je overhoudt door slimme keuzes te maken is precies wat anderen misschien missen en waardoor jij je apart zet als bedrijf. Je kunt natuurlijk het beste besparen op de grootste aankopen. 

Wist je dat een heftruck kopen voor in je magazijn bijvoorbeeld ook heel goed tweedehands kan? Je denkt er niet snel aan, maar juist deze grote investeringen worden snel onnodig als je bedrijf groeit of juist failliet gaat. Hierdoor worden grote machines apparaten en voertuigen in grote getalen tweedehands aangeboden, waardoor jij juist weer een hoop geld kan besparen, zonder te hoeven besparen op kwaliteit!

Anderen lazen ook

Andere blogs