Tips voor een betere achtertuin

Ongeacht de woonruimtes, binnen of buiten, de sleutel tot elk ontwerp is het hebben van gedefinieerde gebieden. De beste manier om je leefruimte buiten te definiëren, is met meubels. Gebruikt banken om vast te stellen waar het zitgedeelte is en om het te scheiden van andere delen van uw achtertuin. Lange plantenbakken, pergola’s en karpetten zullen ook ruimtes scheiden. Vergeet niet om ruimte te laten voor looppaden. Markeer de gebieden met het meeste verkeer en plaats daar looppaden. Schik de zitplaatsen en andere gebieden rond de gemarkeerde paden. Je buitenruimtes zullen er baat bij hebben als ze zo gemakkelijk toegankelijk zijn.

2. Een verscheidenheid aan stoelen

Buitenruimten moeten een verscheidenheid aan zitgelegenheden bevatten voor comfort en entertainment. Zorg voor een verscheidenheid aan banken, stoelen, krukken en lounges waar mensen op kunnen zitten. Hangmatten zijn heerlijk om lekker in te luieren tijdens mooie zonnige dagen. Of je kunt ontspannen op een bankschommel met je favoriete boek.

Een tafel of bar met krukken biedt een ideale ruimte om thuis aan projecten te werken. Je kunt een zitje ook gebruiken als opbergruimte. Zoek voor kleinere achtertuinen naar banken en stoelen die kunnen worden gebruikt als kasten voor tuingereedschap of extra plantenbakken.

3. Focuspunten

Een andere tip om de leefruimte van uw achtertuin te verbeteren, is door het ontwerp op één specifiek item te centreren. Het item kan een bank, een kunstwerk, een mooie tafel, een vloerkleed of zelfs een trampoline zijn. Wij raden een salta trampoline aan. Als je weet welk item je in het middelpunt van de belangstelling wilt laten staan ​​in je achtertuin, kies dan stukken met complementaire kleuren die het item dat je hebt uitgekozen accentueren. Deze complementaire stukken zullen het brandpunt ondersteunen en de aandacht trekken. Een andere optie is om stukken te kiezen die contrasteren met het brandpunt van uw ontwerp. We raden aan items te kiezen die simplistisch zijn om niet te veel aandacht te trekken. Het kiezen van een contrasterend thema werkt het beste als uw brandpunt iets helders en uitzonderlijk in het oog springt. Natuurlijk kunnen grote items zoals een zwembad ook het middelpunt van uw ontwerp zijn als de bijbehorende stukken er correct omheen zijn gerangschikt.

4. Tuinen

Een geweldige manier om uw buitenleven voor de lente en zomer te verbeteren, is met een prachtige tuin. Tuinen voegen karakter toe aan elke achtertuin, alleen al door de visuele effecten die ze produceren. Tuinen bieden ook een hobby voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kweken van bloemen of hun eigen groenten. Moestuinen kunnen ook een praktisch doel dienen. Je kunt een etentje in je buitenruimte houden en je gasten laten zien hoe je je eigen bijgerechten hebt verbouwd. Bloementuinen bieden niet alleen een visuele aantrekkingskracht, maar je kunt ook knipsels nemen en uw binnen- of buitenruimtes voorzien van diezelfde bloemen.

Anderen lazen ook

Andere blogs