Bouw je bedrijf vanuit huis

Door de corona crisis staat vrijwel iedereens leven al langer dan een jaar op zijn kop. Je bent je baan verloren of misschien zelfs wel een dierbare, je had ineens de ruimte voor een huisdier of misschien zelfs wel een kind omdat je inzag hoe het leven ook anders kan, of je werd aangewezen op jezelf en al je gebreken, doordat je niemand anders meer zag. Iedereen ervaart de crisis op zijn eigen manier, en er komen veel negatieve maar ook veel positieve dingen uit. Het mooiste is om te zien hoe men hun crestiviteit inzet om met elkaar in contact te kunnen blijven. Steeds weer verzinnen we nieuwe oplossingen voor onszelf om om te gaan met deze heftige tijd. En het mooie is, we zijn er eigenlijk ontzettend succesvol in. Aan het begin voelde iedereen mee met de net begonnen ondernemers die meteen weer hun deuren moesten sluiten. Maar al snel werd het duidelijk dat deze tijd ook juist heel veel mogelijkheden biedt voor nieuwe bedrijven. Want juist vanuit huis kun je een hoop bereiken! 

Begin klein

Vanuit huis zul je natuurlijk niet in een keer een enorme onderneming kunnen starten of opbouwen. Maar onthou goed: de mooiste ideeen zijn ooit klein begonnen. Op een feestje in een kelder, op een stoffig eenzaam zolderkamertje, op straat of in bed midden in de nacht. Soms besluipen dingen je op het raarste moment, en dat houdt je juist de hele weg gefocust op je doel en dichtbin jezelf. Dus wees niet getreurd, iedereen begint klein. Je moet toch ergens beginnen!

Groeien

Daarna komt er natuurlijk een moment dat je begint te groeien. Het is makkelijker dan ooit – juist nu – om via internet bekend te worden en een naam voor jezelf te maken. Door social media, gerichte advertenties, en nieuwe methoden om jezelf gezien te laten worden heb je binnen no time een hoop vaste trouwe klanten. Je publiek groeit waarschijnlijk sneller dan je had durven verwachten en dan moet je al snel gaan schakelen. Onze tip voor dit punt in het proces? Denk goed na over waarin je investeert. Een grotere ruimte en wat betrouwbare steekwagens is voldoende om een grotere voorraad te kunnen houden. Dozen vervoeren wordt makkelijker én sneller dan ooit! Als je verder niets nodig hebt hou je veel tijd en energie over voor dingen als je logo, je website en andere dingen die je verder kunnen laten groeien. De details komen later wel!

Anderen lazen ook

Andere blogs