Het juiste glijmiddel kiezen

Glijmiddel is een vloeistof of gel die wordt gebruikt om wrijving tussen lichaamsdelen, of tussen een lichaamsdeel en een seksspeeltje, te minimaliseren tijdens seksuele activiteit. Tijdens penetrerende seks, masturbatie of seksspeeltjes verbeteren glijmiddelen het plezier en verminderen ze pijn. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen op basis van jouw situatie. Als je voor het eerst glijmiddel gebruikt of erover nadenkt om van merk te veranderen, zorg er dan voor dat je de verschillen tussen de vier belangrijkste varianten begrijpt.

Smeermiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis is veilig te gebruiken met latex condooms en maakt geen vlekken op de meeste materialen, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Het is een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid, en het is ook geschikt voor gebruik met vibrators en andere seksspeeltjes. Als je van plan bent seks te hebben of onder de douche te masturberen, moet je een ander soort glijmiddel gebruiken, omdat glijmiddel op waterbasis snel wegspoelt.

Smeermiddel op siliconenbasis

Siliconen glijmiddel gaat lang mee, is veilig te gebruiken met latex condooms en is waterdicht (waardoor het een uitstekende keuze is voor seksuele activiteit onder de douche). Hoewel het feit dat glijmiddelen op siliconenbasis lang meegaan tijdens gebruik een pluspunt is, kunnen ze moeilijk schoon te maken zijn; siliconen glijmiddel moet worden afgewassen met water en zeep.

Smeermiddel op oliebasis

Glijmiddelen op oliebasis, zoals lotions en vaseline, gaan langer mee dan glijmiddelen op waterbasis, kunnen onder de douche worden gebruikt en hebben de voorkeur voor externe seksuele activiteiten zoals handjobs en sensuele massages. Hoewel glijmiddel op oliebasis kan worden gebruikt voor penetrerende seks, heeft het de neiging om in het lichaam te blijven hangen en dit kan leiden tot bacteriële opbouw en ontstekingen. Verder wordt het gebruik van glijmiddel op oliebasis met latex seksspeeltjes of condooms afgeraden, omdat de olie ervoor kan zorgen dat het condoom uiteenvalt, waardoor je risico loopt op soa's of zwangerschap.

Aloë-Vera Glijmiddel

Hoewel aloë vera glijmiddel een nieuw product op de markt is, heeft het al snel aantrekkingskracht verworven als natuurlijk glijmiddel. Hoewel aloë vera een milieuvriendelijk product is (het groeit snel en vereist weinig water), heeft de gel die het genereert een geur die mogelijk niet geschikt is voor alle seksuele scenario's. Het droogt op sneller uit dan andere glijmiddelen, dus het kan nodig zijn om het opnieuw aan te brengen tijdens de geslachtsgemeenschap.

Anderen lazen ook

Andere blogs