Mooie bewaardozen keuken zijn de investering waard!

Heb jij ook overal aangebroken zakjes muesli, pasta, rijst en bloem staan? Lekken deze zakjes en laten ze lelijke vlekken achter in je keukenkastjes? Dan is het nu tijd om daar iets aan te doen. Kies voor mooie bewaardozen keuken en ruim alles netjes op. Deze bewaardozen keuken zijn transparant en je kunt dus precies zien wat erin zit. Natuurlijk zien deze bewaardozen keuken er mooi uit als ze gevuld zijn, maar er zijn nog meer voordelen.

Voorkom voedselverspilling met bewaardozen keuken

Door je droge ingrediënten op de juiste manier te bewaren zorg je ervoor dat je veel minder voedsel verspilt. Je kunt de bewaardozen keuken gebruiken voor alle droge ingrediënten als pasta, rijst en suiker. Je voorkomt op deze manier dat deze ingrediënten vies worden of plakkerig. Je voorkomt dus voedselverspilling. Want als een zak pasta of suiker eenmaal nat is geworden, dan is de suiker één klont en de pasta soppig. Dat ga je niet meer gebruiken. Wanneer je de ingrediënten in speciale bewaarbussen bewaart, blijven ze langer goed en vind je geen losse pasta terug in de voorraadkast. Ook geef je muizen en ander ongedierte geen kans om hun buikje te vullen met jouw ingrediënten. Muizenkeutels en vliegjes zijn zo verleden tijd!

Ook handig voor in de vriezer

Heb je heerlijk gekookt en is er veel overgebleven? Dan is het natuurlijk zonde om dat heerlijke voedsel weg te moeten gooien. Koop een voorraadje diepsvries bakjes en bewaar je vers gekookte maaltijd voor een volgende keer in de vriezer. Hierbij is het wel van belang dat je een paar zaken in de gaten houdt. Zo is het belangrijk dat het voedsel goed is afgekoeld voor je het in de vriezer doet. Dit is niet voor de kwaliteit van het voedsel, maar wel voor het behoud van je vriezer. Deze hoeft dan minder hard te werken om je restjes te koelen. Ook is het slim om te noteren wat in welk bakje zit. Zo pak je niet per ongeluk alleen jus als je je zinnen had gezet op draadjesvlees!

En wat denk je van de koelkast?

De koelkast is vaak een doorgangsplaats van vers voedsel. Om dit voedsel zo vers mogelijk te houden, is het wel zo fijn als je goede bakjes hebt om je kaas, vleeswaren en andere gekoelde middelen te bewaren. Door goede bakjes te gebruiken zorg je ook hier voor een flinke besparing. Voedsel dat je gewoon kunt blijven gebruiken hoef je niet weg te gooien en niet onnodig te vervangen!

Anderen lazen ook

Andere blogs