Welke planten zijn er allemaal geschikt voor je huiskamer?

Planten mogen niet ontbreken in je huiskamer. Waarom is dat vraag je je af? Ze zorgen voor veel sfeer, mooi groen en zuiveren tevens ook de lucht. Je kunt niet verkeerd gaan met planten in je huis. Naast dat het heel mooi staat is het ook nog eens heel functioneel, wat wil je nog meer van een plant? Maar welke soorten huiskamerplanten zijn er? Je leest er alles over in dit artikel.

 

Waar komt je huiskamerplant te staan?

Besluit je een huiskamerplant op een zonnige plek te zetten, dan moet je wel voor een geschikte plant kiezen die tegen hitte bestendig is. Want niet alle huiskamerplanten zijn bestendig tegen hitte. Huiskamerplanten die dat wel zijn, zijn bijvoorbeeld de bananenplant en de strelitzia. Wil je je huiskamerplant in een schaduwhoekje zetten is dat geen probleem. Zoals ook bij mensen het geval is houden ook sommige planten niet van de zon, zoals dracaena. Die bloeit en groeit het best in de schaduw. Denk je dat je geen plek meer hebt voor planten, denk opnieuw. Je kan je eigen jungle creëren door middel van hangplanten en zijn overal in je huiskamer op te hangen.

 

Wat zijn populaire planten voor in je huiskamer?

Het aanbod van huiskamerplanten, zoals bij decorum, zijn gigantisch en er is veel uit te kiezen. Wat zijn nu populaire planten? Ten eerste heb je de calathea. Dit is een stoere huiskamerplant met grote en groene bladeren. Geef je deze plant veel aandacht dan geeft hij er veel voor terug. Leuke extra is dat deze plant in de avond zijn bladeren sluit en in de morgen weer opent. Echte blikvanger dus. De monstera plant is erg mooi, maar lijkt allerminst op een monster plant. Het is een van de populairste planten die je op dit moment in huiskamers vindt. Deze plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig last van ziektes. 

 

Must-have voor je huiskamer

De strelitzia is naast de monstera ook een plant die aardig aan populariteit wint. Het is mogelijk dat deze plant bloemen groeit, maar dat is niet altijd zo. Met of zonder bloemen, strelitzia doet het altijd goed in je huiskamer. Tot slot heb je de lepelplant, ook wel de spathiphyllum genoemd. Het wordt de lepelplant genoemd, omdat de witte bloemen in de vorm zijn van een lepel. Deze plant kent zijn oorsprong uit de Amazones waar ontdekkingsreizigers in het verleden de plant mee namen naar Europa. De lepelplant is erg gewend aan water, dus ze vinden te veel water nooit vervelend.

 

Anderen lazen ook

Andere blogs