Shortlease je auto voor een korte periode

Ben jij opzoek naar een shortlease? Dat is het leasen van een auto voor een kortere periode, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. Zo kan je al een contract van 2 maanden aangaan bij bepaalde aanbieders. Voornamelijk zijn de contractperiodes één, drie, zes of twaalf maanden. Deze contracten zijn zelfs na een aantal dagen opzegbaar. Deze contracten zijn ook inclusief onderhoud en verzekeringen. Dit is ideaal, want dit betekend dat je alleen de maandelijkse lease- en brandstofkosten hoeft te betalen. Waarom zou je nou eigenlijk voor deze korte periode moeten kiezen? In dit artikel komen een aantal voordelen van deze optie naar voren.

Voordelen

Shortlease neemt een aantal voordelen met zich mee. Zo geniet jij van de nieuwste technologieën en auto’s. Jij bent dan altijd up to date in de autoindustrie en kan je iedere keer de nieuwste of diverse auto’s uitproberen. Je komt dan ook te weten of elektrisch rijden wat voor jou is of niet, omdat je het een aantal maanden kan proberen. Mocht je het fijn vinden kan je altijd zelf een elektrische auto op jouw eigen naam kopen of wellicht een lange termijn lease contract tekenen. Het is zelfs mogelijk om tussentijds deze auto’s te wisselen bij bepaalde dealers. Dit is erg ideaal als je een autogek of nieuwe producten liefhebber bent. Bovendien zijn deze contracten erg flexibel door het feit dat deze per dag opzegbaar zijn. Bedrijven gebruiken dan ook deze methode het vaakst voor werknemers met een tijdelijke dienstverband of project. Verder is het qua onderhoud en verzekering goedkoop, omdat dit vergoed wordt door de verhuurder zelf. Enige wat jij hoeft te regelen zijn de brandstofkosten. Tot slot is het een enorm voordeel dat je bijna dezelfde dag de auto kunt bemachtigen en rijden.

Nadelen

We hebben het vooral gehad over de voordelen van shortlease, maar er zijn zeker ook een aantal nadelen. Denk hierbij aan de beperkte keuzen in merken, modellen en opties. De beperkte keuze komt door het feit dat deze lease optie niet zo populair en bekend is onder het bevolking. Waarom het niet populair is? Dat kan waarschijnlijk komen door de prijs. Het is namelijk duurder dan een private of zakelijke lease. Bovendien maken veel bedrijven gebruik van deze lease methode.

Bijtelling

Zelfs bij zakelijke shortlease zal je te maken krijgen met bijtellingen. Zo zijn de regels zelfde als bij langdurige leasecontracten. Als je meer dan 500 km privé rijdt betaal je daar dan dus bijtelling over. Het is dan belangrijk om een rittenregistratie bij te houden. Weeg tot slot alle voor- en nadelen voor jezelf goed af.

Anderen lazen ook

Andere blogs