Hoe stop je met roken

Veel Nederlander roken en ook veel hiervan willen stoppen met roken. Stoppen met roken is niet gemakkelijk omdat het een verslaving is. Je lichaam is namelijk verslaafd aan de stof nicotine die in tabak zit. Toch stoppen er jaarlijks duizenden Nederlanders met roken. Roken is namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid en kan voor verschillende aandoeningen en ziektes zorgen. Er zijn veel verschillende manieren om te stoppen met roken maar ieder persoon heeft een eigen methode nodig. 

 

Probeer te stoppen met nicotinepleisters

Als je wilt stoppen met roken, dan kan je het beste in gesprek gaan met je huisarts. Je huisarts raad je meestal nicotinepleisters aan om je nicotine verslaving af te bouwen. Je hebt nicotine pleisters met een verschillend nicotine gehalte. Dit komt omdat de een tien sigaretten en de ander twintig sigaretten op een dag rookt. Door een nicotinepleister te gebruiken met het juiste gehalte aan nicotine heb je de beste kans om van je verslaving af te komen. Vaak heeft een huisarts geen nicotinepleisters op voorraad en een apotheker ook niet. Je kan nicotinepleisters het beste bestellen bij een drogisterij online. Ook kan je nicotinepleisters kopen bij een lokale drogisterij. Daar is altijd wel iemand aanwezig die jou ook advies kan geven over welke nicotinepleisters het beste bij jou passen. 

 

Laat je behandelen door een verslavingskliniek

 

Als nicotinepleisters niet werken, dan is het misschien verstandig om je te laten behandelen door een verslavingskliniek die gespecialiseerd is in roken. Als je behandeld word door een verslavingskliniek word je voor enkele weken opgenomen en onder toezicht gehouden. Je krijgt dan natuurlijk geen tabak of nicotine toegediend en er is ook geen tabak in de omgeving aanwezig. Zo heb je geen verleiding naar een sigaret. Als nicotinepleisters niet hebben geholpen en je wilt ook niet behandeld worden door een verslavingskliniek, dan kan je altijd nog een nicotine spray proberen. Deze spray gebruik je wanneer je zin hebt om een sigaret te roken. Je spuit een klein beetje achter in je keel en laat dit inwerken. Je zult merken dat je al snel geen zin meer hebt in een sigaret. Ook zorgt nicotine spray ervoor dat als jij een sigaret opsteekt, dat deze niet lekker smaakt. Een nicotine spray kan je online bestellen bij een drogist zoals plein.nl. Na het plaatsen van je bestelling heb jij je nicotine spray de volgende werkdag al in huis en kan je beginnen met het afbouwen van nicotine.

 

Anderen lazen ook

Andere blogs