Lekker in de tuin

In de zomer lijkt de wereld net een stukje groter, omdat er veel meer buiten de deur kan gebeuren. Het is gezellig om buiten af te spreken, je hoeft geen warme jas aan, en er worden ook buiten allemaal dingen georganiseerd. De parken zitten vol, maar mensen gaan ook lekker in hun eigen tuin tijd doorbrengen. Lekker in de weer zijn met plantjes brengt veel mensen tot rust, en daarna in je zwembroek achterover leunen in de zon is ook geen slecht idee. Een tuin kan vanalles zijn: een hobby, een terras en een plek om tot rust te komen. 

Vergeet de schaduw niet

Met een parasol of meerdere parasols kun je in je tuin wat extra schaduw creëren. Op dit moment in de tijd kun je je dat misschien nog niet voorstellen, maar op een gegeven moment krijg je in de zomer genoeg van de zon. Dan ga je verlangen naar de koelte van schaduw, maar je wil niet permanent het hele jaar in de schaduw zitten. Daarom is een parasol je vriend, want die kun je erbij pakken en uitklappen als je hem nodig hebt, en weer opbergen als de zon verdwijnt. Flexibel en handig, en niet al te duur. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wil.

Installeren en gaan

Je kunt je kersverse parasol lekker in je grasveld zetten. Daarvoor moet je even een houder ingraven. Dat is zo gedaan en niet al te moeilijk. Maar als je geen gras of aarde in je tuin hebt, maar alleen grind of tegels, dan moet je dat anders oplossen. Gelukkig bestaat er zoiets als een parasolvoet. Dat is een verzwaarde houder, waar je je nieuwe parasol gewoon in kan zetten. Dat kan je trouwens ook gewoon doen op je grasveld als je daar geen gat in wil maken. Scheelt weer werk, en je kunt die houder in de winter gewoon opbergen. Net als de parasol zelf, trouwens. En zoveel ruimte neemt dat nou ook weer niet in.

Zomerklaar?

Met een parasol in je tuin ben je klaar voor de felste zon, en eigenlijk tegelijkertijd ook beschermt tegen een beetje regen. Misschien wil je daar je parasol zelfs op uitzoeken, dat je hem ook tegen de regen kunt gebruiken. In ieder geval ben je klaar voor de lente en zomer wat zon betreft. Misschien moet je er ook nog even je barbecue bij slepen en het bier en de wijntjes alvast koud zetten, want onder die parasol van jou is het straks goed toeven. Geniet ervan!

Anderen lazen ook

Andere blogs