Is het al lente?

Het lijkt erop dat de lente inmiddels echt begonnen is. Hoewel we afgelopen maand nog werden opgeschrikt door hagel en kou, ziet het er naar uit dat de zon het nu echt de overhand neemt. Dat betekent dat je winterkleren nu echt naar zolder kunnen, en je je zonnebril weer overal mee naar toe moet nemen. Als je een zonnebril hebt, in ieder geval. Misschien ben jij zo iemand die ieder jaar een nieuwe zonnebril koopt, omdat de oude verloren is geraakt. Of omdat je graag een nieuw, hip model wil. 

Tegen de zon in

Misschien heb je wel een zonnebril op sterkte nodig, en is je sterkte verandert. Ook dan is het slim om nu alvast te gaan kijken naar een geschikte nieuwe bril. Het is misschien nog niet heel warm, maar de zon is al wel fel en wellicht duurt het ook nog wel even voordat je favoriete model op voorraad is. Het is zonde als je lang moet wachten en daardoor zonder goede oogbescherming zit. En bovendien wil je er ook een beetje hip uitzien natuurlijk, en moet het ook passen bij de rest van je eigen stijl. Een goede zonnebril past overigens bij vrijwel alles, als je het maar goed combineert.

Ook voor onderweg 

Ook onderweg komt een zonnebril van pas. Niet alleen in de zomer trouwens, ook in de winter kan de zon tijdens het autorijden vervelend scherp in je ogen schijnen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, die je uiteraard wil vermijden. Voor je eigen verkeersveiligheid, en daarbij die van de andere weggebruikers, is een goede zonnebril dus ook noodzakelijk. Je kunt er voor zorgen dat er altijd een in je tas ligt, of altijd een in je dashboardkastje. Zo weet je zeker dat je nooit zonder komt te zitten op het moment dat je hem het hardste nodig hebt.

Klaar voor de zon

Met je kersverse zonnebril op sterkte en voor je kinderen een kinderzonnebril of een zonneklep zijn jij en je gezin helemaal klaar voor de zomer. Kinderzonnebrillen heb je ook in allerlei soorten en maten. Vooral de maat van zo’n bril is belangrijk. Hij moet namelijk niet te strak zitten, maar ook niet zomaar afglijden. En je wil de nog ontwikkelende ogen van je kind natuurlijk wel goed beschermen tegen al dat felle licht. Gelukkig is er ook voor kinderen een uitgebreid zonnebrillen-aanbod. En als je geen zin hebt om met je hele gezin op sleeptouw een brillenwinkel te bezoeken, kun je alles ook gewoon via internet aanschaffen.

Anderen lazen ook

Andere blogs