Op zoek naar stabiele investeringsmogelijkheden op de cryptomarkt?

De nieuwe beleggingsmarkt is zonder twijfel de cryptomarkt. Deze markt bestaat al enkele jaren, maar geniet steeds meer bekendheid. Zowel de enorme prijsstijgingen als de diepe dalen komen op het nieuws en via social media bij iedereen voorbij. Daarnaast ontdekken steeds meer landen en bedrijven de voordelen van de blockchain technologie. Hierdoor ontwikkelt de adoptie van de gehele markt zich gestaag. Grote ontwikkelingen op dit vlak komt vaak ook groots in het nieuws, maar is ook terug te zien in de koers van bijvoorbeeld Bitcoin. Indien je zelf actief wilt worden op de cryptomarkt, is het verstandig om je risico te spreiden. Er zijn digitale munten die een zeer stabiele belegging zijn, maar ook zeer risicovolle opties zijn aanwezig op de cryptomarkt. Met name de memecoins vallen onder de laatste groep. Om op een verantwoorde manier te investeren, hebben de meeste investeerders de grootste cryptocurrencies van de cryptomarkt in hun portfolio.

Bitcoin; de koning van de cryptomarkt

De meest stabiele cryptomunt is Bitcoin. Deze munt is de oudste munt, die tevens zeer schaars is. Er kunnen maximaal 21 miljoen coins gemined worden. Dit percentage is een kleine stip aan de horizon, als je kijkt naar de hoeveelheid mensen op aarde. Er zijn miljarden mensen op aarde, het is dus voor de meeste mensen onmogelijk om één Bitcoin te bezitten. Deze vorm van schaarste is onder veel investeerders zeer populair. Doordat de inflatie op valuta’s steeds hoger wordt, zoeken mensen naar mogelijkheden om hun vermogen hiertegen te beschermen. Weet jij een betere manier dan een digitale munt, die je overal mee naartoe kan nemen en daarnaast een schaars bezit is? Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat naast particulieren en investeringsfonden, ook steeds meer bedrijven en landen de digitale munt onderzoeken. Zo heeft onder andere Tesla in het voorjaar van 2021 Bitcoin aan de balans toegevoegd.

Ethereum; de grootste altcoin binnen de cryptomarkt

Ethereum wordt gezien als de meest stabiele altcoin. Dankzij de eigen blokchain technologie, maakt het bedrijf de weg vrij voor andere bedrijven. Omdat de blockchain voor iedereen toegankelijk is, kunnen nieuwe projecten direct bouwen op de blockchain. Ook voor bestaande bedrijven buiten de cryptomarkt is de technologie van Ethereum zeer interessant. Door de techniek kunnen bedrijven alles opslaan op de blockchain. Dit gebeurt door de smart contracts, waarbij deze contracten gevuld worden met informatie en opgeslagen worden op de blockchain. Dit systeem is veilig, transparant maar ook stukken goedkoper. Dankzij smart contracts zijn tussenpersonen steeds minder nodig, je kunt direct met andere personen en bedrijven contracten aangaan. Ook investeerders zien de voordelen van deze technologie en dit uit zich ook via de Ethereum koers. Zowel in het voorjaar als het najaar van 2021 verbrak de digitale munt voorgaande all time highs.

Anderen lazen ook

Andere blogs