Dashcam vrachtwagen voor werk

Wat is een dashcam precies? Dit is een kleine videocamera die is gemaakt om vanuit je vrachtwagen of auto te filmen. Je kunt hierbij zien wat er dan precies achter je gebeurd als je ergens uit de parkeerplek moet komen. Een dashcam vrachtwagen is handig als je ongelukken moet voorkomen. Met een gemiddelde cam kan je twee tot drie uur opnemen op een kaart van acht GB. Als je een kaart hebt van zestien GB kan dit gaan tot zes uur. Bij 128 GB kan je denken aan 40 uur. Daarbij kun je een dashcam het best plaatsen bij de achteruitkijkspiegel. Je kunt het beste zo hoog mogelijk plaatsen zo ben je niet belemmert en kan je alles zien. 

 

Is het een musthave? 

Een dashcam vrachtwagen is grofweg een camera die de rit opneemt. Deze cam zit vast aan de binnenkant van de voorruit van de auto. In deze camera’s zit vaak een GPS ingeschakeld. Hiermee kan ook de snelheid, locatie en richting worden gezien. Ook kunnen gesprekken die je voert in de auto worden gehoord. Stel dat je te snel rijdt dan kan deze dashcam ook aangeven. Opnames kunnen worden gemaakt als je aan het rijden bent. Dit gebeurd dan gedurende rit. Deze opnames worden opgeslagen op een SD-kaart. Een opname duurt ongeveer drie minuten. Dit staat gelijk aan het verbruiken van 280MB. In Rusland zijn deze dashcams super populair. Dit is in Rusland een vorm van bewijslast als er een ongeluk is gebeurd of als iemand de verkeersregels heeft overtreden. Daarbij is er een meteoriet vastgelegd in Rusland door een dashboardcamera. 

 

Ervaringen

Als je de hele dag met een cam rondrijdt dan merk je in principe niks. De camera zelf zou je niet moeten belemmeren. Dit komt, omdat de camera automatisch start dus je hoeft deze niet te starten. Deze camera kan in full HD gaan filmen waardoor jij ook je voorruit ziet. Wat vinden verzekeraars van deze camera’s? Iedereen kan wel eens door rood rijden of een ongeluk veroorzaken. Als er een ongeluk is gebeurd ga je natuurlijk foto’s sturen van de kapotte auto als bewijs. Die beelden zijn die door de dashcam vrachtwagen zijn gemaakt zijn dan wel ideaal voor verzekeraars. Zo hebben zij dan bewijs. Dit helpt bij het versterken van de bewijslast. 

 

Wat zijn de regels?

Als je een dashcam vrachtwagen aanschaft moet je wel denken aan een aantal punten. Als eerst geld er dat je je zicht niet mag hinderen. Hiermee wordt dus bedoeld dat je deze niet in de weg mag staan. Als tweede is een dashcam geen vaste camera. Een vaste camera mag wel in Nederland gebruikt worden, maar bij een dashcam moet je dit eerst vermelden, voordat je opnames maakt. Als laatste mag je de beelden niet gaan verspreiden. Als je dit toch wil doen mag de persoon als die in beeld is niet duidelijk worden laten zien. Ook is het slim om kentekens onleesbaar te maken.

Anderen lazen ook

Andere blogs