Zo weet je hoe je de voegen van je gevel moet vervangen 

Bij het onderhouden van je eigen huis komen veel dingen kijken; je moet denken aan het schilderwerk, het  ontluchten van je CV en het reinigen van je ventilatiesysteem. Maar wist je dat ook het onderhouden van je gevel erg belangrijk is voor het onderhouden van je huis? Bij het laten voegen van je gevel of muur is het waarschijnlijk niet iets waar je direct aan denkt; dat de voegen op termijn aan vervanging toe zullen zijn. Toch is dit een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een woning. Wordt het voegwerk niet tijdig vervangen? Dan kunnen er vochtproblemen ontstaan en kunnen de kosten voor een toekomstige oplossing flink oplopen. Wil je dit probleem voorkomen? Vervang je voegen dan op tijd. Ben je benieuwd wanneer en hoe je dit precies kunt doen? Lees dan snel verder!

Het belang van goed gevelonderhoud

Je gevel heeft een belangrijke functie voor je woning. Het is dan ook belangrijk dat de conditie van de gevel regelmatig wordt gecontroleerd en dat je doet aan goed gevelonderhoud. Worden er problemen opgemerkt bij deze inspectie? Dan kunnen dit problemen zijn met de stenen of met het voegwerk in de gevel. Ligt het probleem bij beschadigde voegen? Dan kan dit komen door nadelige weersomstandigheden of slijtage. Los van de oorzaak van de beschadiging van je voegen, is het belangrijk om tijdig bezig te gaan met voegen vervangen. Doe je dit niet? Dan kunnen er ernstige problemen ontstaan die zich uitbreiden naar andere stenen, leiden tot vochtproblemen of tot een simpelweg onverzorgd ogende gevel. Wacht je er erg lang mee, dan kan het nodig zijn dat er veel meer herstelwerkzaamheden gedaan moeten worden en blijf je met hoge kosten zitten. Pak problemen met de voegen van je gevel dus zo snel mogelijk aan!

Het vervangen van de voegen

Moeten de voegen in je gevel vervangen worden? Het vervangen van de voegen is in principe geen lastige taak, maar het is wel belangrijk dat dit onderhoud met de grootste voorzichtigheid aangepakt wordt. Zo moet je gebruik maken van de juiste materialen om de voegen mee uit te slijpen en moet je voorzichtig werken om gevolgschade te voorkomen. Heb je hier geen kennis van of ga je vaak wat te hardhandig te werk? Schakel dan een vakman in om problemen te voorkomen. Daarnaast is het goed om na te gaan welk voegwerk je nu in de gevel wil gaan toevoegen. Is dit een knip- of snijvoeg? Dan doe je er goed aan om een vakman in te schakelen.

 

Anderen lazen ook

Andere blogs